Pär Palmgren (M) inte överraskad

HÄSSLEHOLM – Det är bra. Vi har annat som vi behöver fokusera på i Hässleholm, och för hans eget bästa är det nog bra.
Så kommenterar kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M) beskedet om att SD:s partiledning uppmanar Ulf Erlandsson att avgå.

Redan under fredagsmiddagen gick Pär Palmgren ut med att kommunalrådet Ulf Erlandsson (SD) borde avgå på grund av de affärer som grävts fram den senaste tiden. Några timmar senare kom beskedet att SD:s partiledning uppmanar Ulf Erlandsson att avgå.

– Det var väl inte oväntat. De har väl känt att det har blivit fokus på helt fel saker för deras del, säger Pär Palmgren.
Han menar att den bilden av Hässleholm som kablats ut till övriga Sverige är inte den som han och övriga vill lyfta fram.
– Vi har viktigare saker som vi behöver fokusera på, och jag tror det blir lättare om han avgår. Det här har tagit alldeles för mycket plats, säger Pär Palmgren.
Av alla de olika sakerna som kommit upp till ytan gällande Ulf Erlandsson visste Pär Palmgren bara om diskussionerna kring hans arvoden för ett par år sedan.

– Det andra är helt nya saker för mig. SVT har sannolikt lagt ner en hel del tid på detta, och kanske det dyker upp mer.

Tycker du att SD har gjort för dålig bakgrundskoll på Ulf Erlandsson?
– Vi har den goda seden här i Sverige att vi inte lägger oss i vilka personer som andra partier utser, men om vi hade vetet om allt det här kanske vi hade påtalat det för dem, säger Pär Palmgren och fortsätter.
– Jag har ingenting emot honom som person, men jag hoppas för hans egen skull och för hans familjs skull att han avgår. För det är klart att det här måste tära på honom.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...