SD-toppen: Lögn och grovt förtal

Hässleholm Lögn och grovt förtal. Så kommenterar SD-kommunalrådet Ulf Erlandsson i Hässleholm SVT:s inslag om ersättningar som han inte betalat tillbaka och den miljöfarliga fastigheten i Hästveda som han äger där det ska bo människor.
Publicerad 24 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det finns ingen som helst sanning i det som påstås i SVT:s inslag om gjuteriet i Hästveda. Fastigheten genomgick miljöklassificering i samband med köpet och kom då i en bättre miljöklass. Inga ålägganden står skrivet i dokumentet, säger Ulf Erlandsson.

Regionrådet Patrik Jönsson, även vice gruppledare i fullmäktige för SD i Hässleholm är mycket störd av turbulensen och skriverierna om Ulf Erlandsson.

– Ord står mot ord i Hästvedaaffären. När det gäller ersättningarna som Ulf Erlandsson fick för sina politiska uppdrag 2011-2013 anser jag att det är Ulf Erlandssons moraliska skyldighet att betala tillbaka 186 000 kronor till kommunen. Även om kommunens rutiner brast så är det konstaterat att utbetalningen var felaktig. Jag har sagt till Ulf Erlandsson att han ska betala tillbaka pengarna. Jag tror att våra väljare tycker det också.

På tisdag träffas partigruppen i Hässleholm för att diskutera det som har hänt kring Ulf Erlandsson. De senaste veckorna har kantats av inslag i SVT om hans delade länkar till rasistiska sajter, ersättningen för hans politiska uppdrag och nu turerna kring fastigheten i Hästveda.

Patrik Jönsson vill inte spekulera i om Ulf Erlandssons uppdrag som kommunalråd är osäker.

– Jag har kontaktat partiledningen som får göra en bedömning. Först ska fullmäktigegruppen diskutera igenom det som har hänt.

Patrik Jönsson tycker att en fastighetsägare bör veta om det bor personer i hans fastighet.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.