Åsa Erlandsson jobbar på som politisk vilde. ARKIVBILD

”I ett parti står man upp för varandra”

HÄSSLEHOLM Åsa Erlandsson är oerhört besviken på Patrik Jönssons agerande i hela härvan som blossat upp kring hennes man Ulf Erlandsson.
– I ett parti står man upp för varandra när det blåser. Det har inte Patrik gjort, tycker jag.

I helgen stod det klart att maken Ulf Erlandsson lämnar inte bara sina kommunala uppdrag utan även partiet efter de senaste veckornas medieturbulens.

– Det har varit en hemsk tid för hela familjen och jag har tappat tilltron till SVT som spridit fruktansvärda lögner om min man, säger Åsa Erlandsson.
(SVT lämnade sin syn på kritiken mot dem i en insändare i måndagens Norra Skåne.)
Hon är även kritisk till hur Patrik Jönsson, tidigare gruppledare för SD i Hässleholm och regionråd, har hanterat granskningen av hennes man.
– Jag är besviken på honom, han har inte stått upp som han borde, säger Åsa Erlandsson utan att vilja precisera sin kritik mot Patrik Jönsson ytterligare.

Åsa Erlandsson, som tillsammans med tre andra SD-fullmäktigeledamöter lämnade sin kommunala förtroendeuppdrag i samband med gårdagens fullmäktigemöte, har en rad tunga uppdrag inom Region Skåne men dessa tänker hon behålla.
– Men jag kan inte neka till att det som hänt lagt en sordin över politiken och till viss del fått mig att tappa gnistan till att vilja fortsätta. Men jag är folkvald, har ett ansvar och brinner för frågor om vård och omsorg, därför fortsätter jag, förklarar Åsa Erlandsson.

Läs mer:

www.nsk.se

www.nsk.se

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...