Glenn Wish intog scenen när Tyrehallen invigdes. Foto: Jörgen Johansson
Kyrkokören var ett av inslagen under invigningskvällen av den nya multihallen i Tyringe. Foto: Jörgen Johansson
Håkan Nilsson var kvällens konferencier. Foto: Jörgen Johansson
Foto: Jörgen Johansson
Jörgen Johansson med sonen Dylan uppträdde på invigningen och drog igång publiken till både allsång och dans. Foto: Bella Bryngelson
Foto: Bella Bryngelson
Dylan Johansson på keybord. Foto: Bella Bryngelson

Musik invigde Tyrehallen

tyringe Det var galastämning i Tyringe på lördagskvällen när Tyrehallen skulle invigas. Många hade samlats för att vara en del av ceremonin och festen.

I väntan på att kvällens olika framträdanden och ritualer skulle dra igång kunde besökarna mingla, äta samt dricka i den splitternya multihallen. Ett bildspel intill scenen visade bilder från byggandet av Tyrehallen.
Det var inte bara tyringebor som sökt sig till hallen på kvällen. Ola Andreasson från Röke var där tillsammans med ett mindre sällskap. På frågan varför han kommit hit ikväll svarade han:
– Det är ju stort att detta händer i Tyringe och att vi får en så stor hall. Det är positivt för de mindre orterna och kommunerna att det händer saker här, och inte bara i storstäderna, säger Ola.

Konferencier Håkan Nilsson fick igång publiken och inleder med frågan om inte multihallen är fin, varpå publikens visslingar och applåder följer.
Först ut i programmet var Tyringe kyrkokör och Röke kör, som tillsammans sjöng med körledaren Ingvar Albihn. Bland annat framfördes ett ABBA-medley av de två lite mer okända ABBA-låtarna ”One of us” och ”Our last summer”.
Tyringe Sparbanks utvecklingsstiftelses styrelseledamöter var på plats och konstaterade att det var en ”jättego känsla” att få stå i den färdigbyggda multihallen och att de jobbat hårt för att detta skulle bli av.
Två långa band bars in på scen för att bilda en symbolisk knut. Istället för det traditionella bandklippandet, som ofta hör invigningar till, valde styrelseledamoterna istället att knyta ihop två band till ett.

Invigningsfanfar ljöd på trumpet och konferencieren tillkännagav hallen invigd.
Festen fortsatte vidare i en dansant riktning. Jörgen Johansson med sonen Dylan samt band från Malmö spelade Looserville-låtar som fick de flesta av tillställningens besökare att skaka sina lurviga.

Det blev även Springsteen-covers i mikrofonen och det mynnade ut i allsång av ”everybodys got a hungry heart”.
Efter paus och påfyllnad av eventuella hungriga magar var det så dags för Glenn Wish med band.
Företagaren och artisten uppträdde tillsammans med radioprofilen och tillika frun Heléne Persson på scenen.
De vitklädda bandmedlemmarna i sina elvisinspirerade glansiga skjortor, och utsvänga vita byxor, vittnade om en fortsatt kväll i glamorös galastämning.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...