Alexander Ehnberg i Röke jagar en kvittering. Foto: Marika Höghäll
Foto: Marika Höghäll

Röke föll på mållinjen

Innebandy 20.53 på söndagskvällen dog Röke IBK:s allsvenska dröm.
I alla fall för den här gången.
Röke lyckades inte bryta Åstorp/Kvidinges fantastiska hemmasvit utan föll med 1–3.
Åstorp/Kvidinge är tillbaka i allsvenskan.
Röke får ta nya tag i division ett.

Medan champagnen sprutade, konfettin regnade och guldhattarna åkte på segerrusiga Åstorpsspelare låg Rökes krigare utslagna på golvet i Åstorps sporthall.
– Det är tungt… Det kunde ha gått, säger Niklas Larsson som har svårt att hitta ord som beskriver den monumentala besvikelsen.
– Det kunde ha slutat på ett annat sätt. Vi har ju grymt många chanser.

Röke gjorde en taktisk rockad inför matchen. Centrarna Niklas Larsson och Jimmy Lagerkvist bytte femma – och defensivt skicklige Niklas Larsson fick i uppdrag att hålla ett vakande öga på söderettans skyttekung Andreas Bremer.
En tät och intensiv förstaperiod kunde ha slutat hursomhelst. Hemmalaget hade en bra sekvens i mitten av perioden när det osade katt kring Viktor Svendsen men Rökekeepern fredade sitt mål.
Gästerna hade ett par ypperliga chanser att ta ledningen. Alexander Ehnbergs skott strök ribban efter 13 minuter och en och en halv minut senare hade Anton Åkesson ett rappt skott i stolpen.
Istället fick Röke 0-1 i baken när spelet vände. Felix Carlgrens inspel från höger hittade Linus Malmström som prickade rätt från slottet.

Röke åkte på en kalldusch direkt i andra perioden. Andreas Bremer hittade brorsan Mattias efter en snabb spelvändning och så låg 0–2-bollen bakom Viktor Svendsen.
Röke blåste nytt liv i matchen efter 8,57. För en gångs skull fanns det en lucka i den ofta väldigt kompakta Åstorpsboxen. En diagonalpass från vänster till höger av Alexander Ehnberg – och Jimmy Lagerkvist slog till direkt. 1–2 fick halva Åstorps sporthall att jubla (det var många vinröda supportrar på läktarna).
Fyllda med ny energi jagade Röke kvittering och både Jacob Eliasson och Edvin Andersson var nära.
Men glädjen blev inte långvarig. Efter 13,12 provade Michael Wiberg ett skott och sprätte upp bollen i nättaket.

Uppförsbacke inför tredje. Ingen omöjlig sådan men med seriesuveränen på andra sidan hade Röke behövt ett tidigt mål.
Det kom aldrig. Röke försökte. Och försökte. Och försökte…
Joakim Larsson hade en boll i utsidan av stolpen och tvingade även Tim Fredriksson till en spektakulär enhandsräddning.
Svendsen plockades av banan och Rökejakten fortsatte. Men tiden rann ifrån Henrik Ehnberg och hans grabbar. Slutsignalen ljöd alldeles för fort den här kvällen.
– Vi var nära men hade inte riktigt marginalerna på vår sida. Jag tycker ändå att vi var det bättre laget, säger assisterande tränaren Fredrik Nilsson.
– Vi fick mycket domslut emot oss. Det var det där lilla sista som fattades.
Fredrik Nilsson försöker hitta något positivt i ett på söndagskvällen ogenomträngligt Rökemörker.
– Vi ska ändå vara stolta. Det tar sin lilla tid men lite längre fram kan vi nog se tillbaka på detta med stolthet. Fast det är svårt just nu…