Prostituerad knuffad ur bilen i full fart

STAFFANSTORP När mannen inte ville betala för sextjänsten vägrade kvinnan gå ur hans bil.
Mannen blev då arg och knuffade ut henne samtidigt som han gasade. Nu döms han för misshandel.

Han ska även betala 6 000 kronor i skadestånd till den prostituerade kvinnan.
Händelsen inträffade på Storgatan i centrala Staffanstorp i november 2015.

Mannen var i tingsrätten fåordig om hur de kände varandra men enligt kvinnan har de varit bekanta i flera år. Hon betraktade mannen både som inkomstkälla och vän. Eftersom hon är drogberoende säljer hon sex till män hon litar på och den 60-årige mannen i Staffanstorp var en av dessa män, berättade kvinnan.

Tidigare på dagen hade de haft sex hemma i mannens bostad och sedan skulle han köra henne till bussen.
Mannen, som förnekat brott, hävdade att han bett kvinnan lämna hans bil och att han, när hon vägrade, på sin höjd kan ha föst ut henne.
Kvinnans berättelse var en helt annan och det fanns också vittnen på Storgatan som i tingsrätten bekräftade hennes version.
Enligt kvinnan öppnade mannen dörren på passagerarsidan och uppmanade henne att lämna bilen.
Eftersom hon inte fått sina pengar nekade hon och sen går parets berättelser i sär. Mannen hävdade att han enbart föste ut kvinnan genom dörren då bilen stod helt stilla. Kvinnan hävdade att mannen knuffade och slog henne för att få ut henne ur bilen samtidigt som han gasade på och körde framåt.
Hon försökte hålla sig kvar men tappade sin väska ur bilen. Hennes kropp kom delvis ur bilen, hon fastnade med ena foten inne i bilen och tappade till slut greppet och föll ut från bilen som då körde i 30-40 km/h. Kvinnan slog i asfalten, rullade runt och fick ont i både ben och armar.

Två vittnen såg händelsen och kunde i rätten bekräfta kvinnans version. De såg hur mannen i bilen ömson bromsade, ömsom gasade och att kvinnan slutligen ramlade ut.

Mannen, som är i 60-årsåldern, döms även för ringa narkotikabrott. Eftersom han lever ett välordnat liv i övrigt blir straffet inte fängelse utan villkorligt med samhällstjänst i 50 timmar.
På frågan varför han inte döms för sexköpet säger kammaråklagare Pernilla Trimmel till Sydsvenskan att förundersökningen gällde misshandel. Mannen och kvinnan var oense om det förekommit ett sexköp eller ej, det var inte det som utreddes i målet och att det utifrån de uppgifter som fanns inte fanns orsak att starta en sådan förundersökning.

×