Lisa Lexfors och Elina du Rietz i Osvajpade diamanter. Foto: Fredrik Sjöberg
Veronica, en av de karaktärer Lisa Lexfors gör i showen. Foto: Fredrik Sjöberg

”Singlar som varken blivit svajpade höger eller vänster”

Fyra frågor till …
… Lisa Lexfors, som tillsammans med Elina du Rietz kommer till Victoriateatern i Malmö i kväll, onsdagen den 12 april, med humorshowen Osvajpade diamanter, som de själva skrivit.

1. Vad är Osvajpade diamanter?
– Det är ett gäng singlar som varken blivit svajpade höger eller vänster, det är ganska tragiskt, men vi ser en diamant inuti dem. De är nu ute på turné, och gör levande kontaktannonser på scenen. Humorshowen är som ett dejtingevent, som arrangeras av vd:n, en lurendrejare.

2. Hur fick ni idén till showen?
– Den bygger på vår youtubekanalen Gubbar, där vi testar olika karaktärer. Där har vi kontaktannonser in i kameran. De mest populära, och de som vi tycker mest om, har blivit till den här scenföreställningen. Totalt är det 15 singlar, 14 kvinnor och en man, och vd:n och vi gör alla rollerna. Det sköna med den här föreställningen är att vi kör all-in, vi bjussar på oss på alla olika sätt. Både Elina och jag har gjort humorshower förut, men aldrig tillsammans. Vi testade materialet första gången för publik på Lunds Comedy Festival i augusti för snart två år sedan och och hade premiär för showen förra året i mars på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Huvudsyftet med showen är att man ska få skratta och ha kul, men man kan också tänka lite på hur långt det här med dejting kan gå. Det finns folk som tjänar pengar på andras jakt efter kärlek och på tv finns alla möjliga dejtingprogram. Både jag och Elina är lyckligt gifta och Tindervärlden fanns inte när vi var singlar, men vi har fått provsvajpa på våra singelvänners appar.

3. Nu har ni spelat både i Stockholm och varit på turné på flera ställen runt om i landet. Hur har showen tagits emot?
– Vi har fått jättefina reaktioner och många fina kommentarer efteråt. Folk berättar om hur de skrattat så de gråter. Vissa karaktärer känner de igen sig själv eller någon annan i, andra är så totalknasiga att de bara skrattar åt dem.

4. Kvällens föreställning på Victoriateatern är den sista på den här turnén. Vad väntar sedan?
– Vi kommer att fortsätta med showen, vi har faktiskt fått bokningar redan till i höst och nästa vår också. Och även om inget är spikat ännu tror jag vi kommer tillbaka till Skåne. I övrigt frilansar vi båda två. Elina är ståuppkomiker också, och kör mycket stand-up. Själv har jag en barnteaterföreställning jag är ute med och jobbar mycket på företag med teater. Både Elina och jag gör också lite humor-tv, hoppar in lite här och var. Elina kan man se just nu på söndagskvällar i Så mycket roligare på Kanal 5 och jag var precis med i en gästroll i Finaste Familjen på TV4.