L.O.O.M, som står för League of Obscene Misfits, live i Livekarusellen. Foto: Celina Omari

Har hemmaplan i distriktsfinalen

Två Hässleholmsband finns med när Livekarusellens distriktsfinal för Skåne-Blekinge för första gången avgörs i Hässleholm den 28 april. Ett av dem är det unga bandet L.O.O.M, som spelar hårdrock.
– Att gå till final första gången vi är med i tävlingen är rätt stort, säger trummisen Cornelis Blom.

Efter tre deltävlingar har åtta akter gått vidare till distriktsfinalen, som arrangeras i Hässleholm kulturhus. Vinnaren här går vidare till Livekarusellens riksfinal i Karlstad den 27 maj och L.O.O.M ligger nu i hårdträning för att försöka knipa den platsen.
– Det är väldigt hård konkurrens, men det hade varit underbart att komma vidare, säger Cornelis Blom.

L.O.O.M bildades för snart två år sedan och består, förutom av Cornelis Blom från Ballingslöv, av Jalmar Littke från Rättelöv på bas, Isak Laine från Hästveda på gitarr och sång och Isak Sahlin från Sösdala på gitarr.
Bandet skriver egna låtar och Cornelis Blom beskriver musiken som experimentell hårdrock.
Innan Livekarusellen drog igång hade bandet bara gjort en knapp handfull spelningar inför publik och Cornelis Blom är stolt över hur det har gått i tävlingen.
– Det betyder mycket för oss, det visar att folk tycker om det vi gör, säger han.

Betydligt mer rutin har det andra Hässleholmsbandet som kvalificerat sig för distriktsfinalen: Snow I.U. Bandet, som spelar heavy metal och medverkar i Livekarusellen för tredje gången bildades 2008 av sångaren Oliver Badics och har utlovat att 2017 ska bli deras gyllene år. Bland annat kommer Snow I.U att spela nytt material på Hässleholmsfesten i sommar.
Bandet är också med på den internationella samlingsplattan ”Imperative Metal Compilation XIII, där bland annat brittiska metallegendarerna Venom också medverkar.

Till distriktsfinalen har även Amanda Johansson & The Ramparts från Kristianstad, DL CC Records från Staffanstorp, The Generation Army från Höör, Love Bomb från Karlshamn, Hedda Hatar från Lund och Taste Good! från Kristianstad kvalificerat sig.
Distriktsfinalen den 28 april drar igång klockan 18 och kvällen kommer att bjuda på allt från hiphop till country.
Vem som får den eftertraktade riksfinalplatsen avgörs av juryns poäng och publikens röster.

×