Konstapel Simon ber unge Lexus att blåsa i alkometern, men får nobben. Mamma Maria Hagström intygade att han endast druckit välling. Foto: Maria Hagström

Polis stoppade yngste ”fartsyndaren”

Furulund Ettårige Lexus for omkring på Furulunds gator i åtta kilometer i timmen i sin lilla eldrivna Audi.
Då kom polisen och stoppade honom. När han ombads blåsa i alkometern vägrade han.

Den gulliga episoden utspelade sig på en villagata i Furulund förra lördagen. På tisdagen en vecka senare lade Kävlingepoliserna Simon och Peter ut det på polisens Facebooksida, med bild på ”fartsyndaren”.
– Vi var ute på en helt vanlig promenad med familjen. Lexus kusin var med. Då kom polisen och visade blåljusen för barnen och pratade med dem, säger Maria Hagström, Lexus mamma.

Sedan körde patrullen iväg, men återvände en stund senare och frågade ifall de fick ta en bild till polisens Facebooksida.
– Vi tog tillfället i akt, säger Simon, konstapeln som syns på bild här intill.

De var ute och patrullerade i trygghetsskapande syfte eftersom det var dagen efter det som hände på Drottninggatan i Stockholm.
– Vi hade extra patruller igång, och tid över till sådana här saker. Det var kul att få prata med dem. Lexus var lite skeptisk till blåljusen i början, med sedan gick det bra, säger Simon.

Mamma Maria Hagström säger att Lexus har fötts in i en biltokig familj, vilket inte överraskar med tanke på sonens namn.
– Vi försöker få in honom på rätt spår, skojar hon.
Bilen fick Lexus i julklapp. Med den följde en fjärrkontroll så att mamma och pappa kan styra, då han ännu är lite för liten för att köra själv.

Simon försökte även få Lexus att blåsa i alkoholmätaren, men det ville den unge föraren inte. Maria Hagström bedyrade att sonen endast druckit välling och vatten. Inte heller hade han kört för fort.
– Bilen går bara i åtta kilometer i timmen, säger hon.
Händelsen har gett dem ett fint minne av polisen, men också lett till stor uppståndelse. Många har ringt efter att bilden publicerades, och nästan tiotusen har reagerat på bilden, och hundratals har kommenterat den.
– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här stort, säger Maria Hagström.

 

×