Sent besked för Lindberg

Sport Kommer till start i V8 Thunder Cars
Sport • Publicerad 21 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det definitiva beskedet tas senast i början av nästa vecka. Och i vanlig ordning handlar det om ekonomi.

– Det har varit tufft. Jag hade en stor sponsor som hoppade av, berättar Mattias Lindberg som sneglade mot kungaklassen STCC men som tidigt fick tänka om.

Nu pekar allt på en ny säsong med Bryntesson Motorsport i V8 Thunder Cars.

– Det är ju väldigt sent eftersom det börjar första helgen i maj. Men jag var uppe på Mantorp och testade i tisdags och det känns ganska lugnt med körningen. Det är ju samma bil och jag känner igen allt. Det är mest att man vill se så att allt funkar.

2016 slutade Mattias Lindberg tvåa bakom teamkamraten Alexander Graff. 2017 finns bara ett mål i sikte:

– Kör jag så är det bara vinst som räknas. Allt annat får betecknas som bottennapp, fastslår HLMK-föraren.

Den ständiga jakten på sponsorer och pengar tär. Inom motor-

sporten räcker inte talang eller att vara en skicklig förare. Det är nödvändigt att ha de rätta kontakterna – och pengar. Det är inte Mattias Lindberg den förste som fått erfara.

– Det tar bort i princip all glädje ur körningen. Det

finns dagar som jag inte vill något annat än att sluta köra på grund av att detta har varit en så stor börda så länge, säger 23-åringen och utvecklar:

– Sport ska ju egentligen handla om prestation och inte om politik och pengar. Men i motorsport utgörs 90 procent av allt annat, sådan är branschen och tyvärr har det blivit mer och mer åt det hållet.

Lindberg menar att det har blivit svårare, för att inte säga omöjligt, att ta sig fram på talang.

– Hela branschen har förändrats oerhört mycket, till det negativa, sedan 2008-2009. Vill man bli proffs är det betydligt svårare i dag.

– Man vill ju alltid ha en hög svansföring utåt sett och låtsas som att allt är tiptop men jag tycker ändå det är viktigt att folk ska förstå hur extremt mycket jobb som ligger bakom för att få ihop det.

Mattias Lindberg vann SM-guld 2015 när han var debutant i V8 Thunder Cars.

bild 1/2
sasasasa
Mattias Lindberg berättar att det lär bli en ny säsong med Bryntesson Motorsport i V8 Thunder Cars. ”Det blir tajt men det lutar åt det,” säger han.
sasasasa
Mattias Lindberg berättar att det lär bli en ny säsong med Bryntesson Motorsport i V8 Thunder Cars. ”Det blir tajt men det lutar åt det,” säger han.
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.