Pearl Åkesson bor och arbetar i Stockholm.
Pearl och Vicke.
Vicke, nio år, på utflykt från Stockholm för att besöka Hovdala i Hässleholm. FOTO: PEARL ÅKESSON

Tandlöse Vicke blev hennes nya kärlek

HÄSSLEHOLM Nioårige, vanvårdade och delvis tandlöse dvärgspetsen Vicke blev en del av Pearl Åkessons liv i oktober förra året.

I veckan som gick var Pearl, 30, från Hässleholm men numera journalist i Stockholm, med i premiäravsnittet av musikproducenten Anders Bagges ”Bagges hemlösa hundar”.
Hon var också med i Tv4:s Nyhetsmorgon tillsammans med Anders Bagge för att prata om programmet och om Vicke.

Hur kom Vicke till dig?
– Jag såg hon första gången i flödet på mina sociala medier och tyckte han var jättesöt. Jag tvekade länge om jag skulle skaffa hund eftersom jag bor själv i stan, men skrev en ansökan till ”Hundstallet” som tar hand om omplaceringshundar för att få ta hand om Vicke.

Så blev det och Pearl beskriver mötet med Vicke som kärlek direkt. När Anders Bagge lämnade över Vicke på föreningen ”Hundstallet” i Stockholm blev det ett känslofyllt farväl för Anders Bagge som också fallit pladask för Vickes charm.

Det faktum att hunden bara namnet ”Vicke” gjorde bara saken ännu bättre.
– Hemma hade vi hunden ”Tummen” av samma ras. Han fick mina föräldrar tyvärr avliva i fjor. Det var ledsamt, trots att han var tolv år. Sambanden mellan namnen var ett väldigt bra tecken, Tummetott och lilla Vickevire berättar Pearl.

Hur har det gått?
– Mycket bättre än jag förväntat. Det är som om han varit med mig alltid. Han är så skön, gillar att chilla och sova länge på morgonen samtidigt som han är väldigt livlig. Faktiskt är han snällare än vad Tummen var.

Pearl vet inte så mycket om nioårige Vickes bakgrund.
– Jag vet bara att han var vanvårdad, de var tvungna att dra ut 14 ruttna tänder på honom. Han har tio kvar, men äter både torrfoder och blött foder, berättar Pearl.
Pearl kommer från Hässleholm och har bott i Stockholm i sex år.
Nu jobbar som webbredaktör på amelia.se.
Dvärgspets är ett annat namn på rasen Pomeranian. Rasen kommer Tyskland och har fått sitt namn efter regionen Pommern, varifrån man anser att hundarna har sitt ursprung. ”Bagges hemlösa hundar” sänds i 7:an och utgår från Hundstallets jobb.
Carl-Johan Bauler

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du fikat på kafé i sommar?

Loading ... Loading ...