Annons

Åtalad kan ha smygfilmat nakna kollegor från taket

SVALÖV Kvinnorna upptäckte nedsänkt kvastskaft med fasttejpad mobil.
Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är en 32-årig man som nu står åtalad efter att han tagit sig upp på arbetsplatsens tak för att sänka ned mobilkameran mot kvinnorna i omklädningsrummet, som ligger några våningar upp.

Klockan hade passerat midnatt när de tre kvinnorna gick av sitt skift på en arbetsplats i Svalövs kommun. Alla tre kvinnor duschade av sig efter passet.

Annons

En av kvinnorna börjar krypa längs väggen för att undvika att hamna på film.

Cheferna på arbetsplatsen agerade omedelbart på händelsen och dagen därpå ska 32-åringen ha erkänt för en arbetsledare att det var han som varit uppe på taket och sänkt ned mobilen. Enligt arbetsledaren uppgav 32-åringen att han gjort det för att spela kvinnorna ett spratt.

Av polisutredningen framgår det att 32-åringen gjort sig stort besvär för att ta sig upp till taket. För att ta sig dit måste man bland annat ta sig igenom ett fläktrum och ut på taket över en bro och vidare till taket där han ska ha sänkt ned mobiltelefonen.

En annan av kvinnorna har reagerat över 32-åringens framställning att det han gjorde var ett spratt.

Annons

Mannen erkänner att han tog sig upp på taket ovanför omklädningsrummet och att han först slog i väggen ovanför fönstret med ett verktyg för att de skulle blir rädda.

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons