GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politiska röran liknades vid engelsk sängkammarfars

Hässleholm Skånes S-ordförande Niklas Karlsson gick hårt åt växande inkomstklyftor och vinster i välfärden. Han beskrev även det politiska kaoset i Hässleholm som en engelsk sängkammarfars.
Hässleholm • Publicerad 1 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Niklas Karlsson gick i täten på demonstrationståget från Stortorget till Hembygdsparken. Där gick han till hård attack mot moderaterna och Sverigedemokraterna.  Foto. Stefan Olofson
Niklas Karlsson gick i täten på demonstrationståget från Stortorget till Hembygdsparken. Där gick han till hård attack mot moderaterna och Sverigedemokraterna. Foto. Stefan Olofson

Cirka 200 deltog i demonstrationståget som gick från Stortorget till Hembygdsparken där ytterligare ett hundratal personer hade samlats för att lyssna till tal av LO Hässleholms ordförande Pia Litbo och riksdagsman Niklas Karlsson från Landskrona.

Vinden slet i fanorna när demonstrationståget gick i takt till Hässleholms Stadskårs musik. Internationalen och Arbetets söner ekade mellan husväggarna och många hade sökt sig ut på balkonger och i trädgårdar för att beskåda demonstrationståget. Mellan talen i Hembygdsparken underhöll duon Simon Ahlström och Anders Afzelius med låtar av Björn Afzelius. Arbetarekommunens ordförande Irene Nilsson hälsade välkommen i Hembygdsparken.

Niklas Karlsson inledde med att konstatera att Sverige är på rätt väg nu. Ekonomin är stark, arbetslösheten sjunker och det finns en optimism om framtiden.

– Men inkomstklyftorna växer och vinstdrivande bolag skor sig på vård och skola, som hotar den generella välfärden. Vård, skola och omsorg ska inte förstöras av borgarna och Sverigedemokraterna tillsammans med riskkapitalister som plockar vinster ur ur den gemensamma sektorn betald av skattepengar, sa Niklas Nilsson.

S i Skåne säger nej till vinstuttag i skolan och omsorgen.

Den politiska turbulensen i Hässleholm betecknade han som engelsk sängkammarfars.

– Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna har aktivt valt att samarbeta med Sverigedemokraterna. Verkligheten har sedan överträffat dikten. Ulf Erlandsson avslöjades i media och fick lämna uppdraget som kommunalråd följd av sina släktingar och vänner.

Med ett principlöst ledarskap i Moderaterna, enligt Niklas Karlsson, har man tillsammans med Sverigedemokraterna, som är ett högerparti med rasistiska rötter, ställt sig på elitens sida, menade Niklas Karlsson men såg en strimma av ljus hos Centern, som sagt nej till att kroka arm med SD.

– Annie Lööf borde lyssna på sina partivänner i Hässleholm. För även om hon säger nej till SD så vill hon se Anna Kinberg Batra som statsminister, som i sin tur vill se ett samarbete med SD.

Niklas Karlsson tog den ”svenska modellen” i försvar, som innebär trygghet för framtiden där man vågar satsa på det nya.

– Trots bra ekonomi går högern till attack mot Sveriges styrka. Den svenska modellen ska inte avvecklas, den ska utvecklas, underströk han.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.