Annons

Han var en bygdens man

Personligt Minnesord efter Olle Carlsson.
Personligt • Publicerad 2 maj 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Allas vår Olle Carlsson har slutat sina dagar.

Han var född i Skyrup och var sin hembygd trogen hela livet. Min man och Olle mönstrade på I6 i Kristianstad så de har känt varandra länge.

Annons

Olle var en bygdens man, kunde allt om Matteröd och speciellt om kyrkan var han enastående, kunde allt om det som var utfört under alla år.

Han var kyrkan trogen i många år och var kyrkovärd ett antal år, samt hade förtroendeuppdrag i många år.

På 70-talet var det liv i alla våra föreningar, Centern och LRF var livaktiga i Matteröd. Många fina utfärder med buss till olika ställen gjordes och även till Danmark. Det var så fin gemenskap och hela familjen var med. Centern anordnade även fester med middag och dans då många var inbjudna. Alla var glada och roligt hade vi. Vidare var vi och gick Skåneleden på hösten, på olika platser dit vi åkte buss.

Olle var också duktig i hembygdsföreningen, ställde upp för alla föreningar genom lantbruket, samt hade kurser genom näringen vidare träffades vi hemma hos varandra.

I vår syförening i Matteröd ställde han upp vid dragningar av alla lotterier med mera. Vi hade så fin gemenskap genom hela livet.

Åren går fort och tiden rinner iväg. Vi blir gamla och drabbas av sjukdom, som sätter sina spår på vår hälsa. Ja, livet förändras hela tiden.

Vi önskar dig en skön vila som graven ger. Avskedets stund är svår för oss alla, men fina minnen finns kvar.

Vårt sista tack och farväl, Olle!

Hela bygden gm Lillie Johannesson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons