Annons

Ännu en bank slår igen kontoret i byn

KNISLINGE Sparbanken i Knislinge flyttar verksamheten till Broby.
Östra Göinge • Publicerad 4 maj 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Sparbanken Skåne i Knislinge stänger sitt kontor i byn.
Sparbanken Skåne i Knislinge stänger sitt kontor i byn.

Kunderna fick besked om nedläggningen i veckan. Det är andra gången på kort tid som ett bankkontor försvinner från Knislinge. I fjol stängde Handelsbanken sitt kontor i Knislinge och nu lämnar alltså även Sparbanken byn.

Mikael Forsberg, bankchef på Sparbanken Skåne i Kristianstad och Östra Göinge, menar att det är nödvändigt att samla resurserna i Broby.

Annons

– Antalet fysiska besök på kontoret minskar kraftigt, många löser sina bankärenden via internet och mobilen. För att vi ska kunna upprätthålla den servicen vi vill kunna erbjuda måste vi kraftsamla på ett ställe i Östra Göinge och vi väljer att göra det i Broby, säger Forsberg.

– Det blir även svårt att rekrytera och få in rätt kompetens med två kontor som ligger bara åtta kilometer från varandra.

Den 7 juli är sista dagen Sparbankskontoret i Knislinge har öppet.

Bankomat och servicebox kommer att finnas kvar i Knislinge öven efter att kontoret har stängt.

En av anledningarna till att beslutet om att flytta verksamheten till Broby har tagits just nu är ett arbetsmiljöproblem i Knislinge.

– Vi har haft en mögeldoft i Knislinge en längre tid. Trots stora insatser har vi inte lyckats komma tillrätta med den här lukten, säger Forsberg.

Vad säger du om kritiken att framförallt äldre drabbas av att kontoret i Knislinge försvinner?

– Det går alltid att hitta individer som känner sig drabbade. Men bussförbindelserna från Knislinge till Broby är bra och vi måste kraftsamla på ett ställe. Sen går det inte att generalisera och säga att just äldre skulle drabbas, det finns många äldre som sköter sina bankärenden via datorn eller mobilen.

Hur ser framtiden ut för ert kontor i Broby?

– Vi satsar på Brobykontoret och utvecklar det. Vi vill vara en del av Östra Göinge, det har vi varit i många år och det vill vi vara i många år till.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons