Småkuperad terräng, fina skogsstigar och pampiga bokskogar. På söndag arrangeras en Vårvandringsdag i Fulltoftaskogarna. Arkivbild

Vandra in våren i Fulltoftaskogarna

VANDRING Sugen på att vandra in våren?
Då ska du bege dig till Fulltoftaskogarna på söndag, den 7 maj. Där väntar en fullspäckad dag med guidade vandringar, miniföreläsningar och många andra kostnadsfria aktiviteter.

Vårvandringsdagen arrangeras av Stiftelsen Skånska landskap i samarbete med Skåneleden/Region Skåne samt Hörby och Höörs kommuner, och pågår hela söndagen.
Guider är på plats och tar med besökarna på kortare och längre vandringar i den vackra naturen i strövområdet.

– Det blir en fullspäckad dag i Fulltofta. Det finns stor efterfrågan på tips om var det är bra att vandra i Skåne, hur man tar sig dit med mera.
– På denna dag finns Skånes vandringsexperter från Skåneleden och Stiftelsen Skånska Landskap på plats. Vandring är hetare än någonsin, säger projektledaren Åsa Johansson i ett pressmeddelande.

Det finns flera olika vandringar att välja på – allt från torpvandringar i långsam takt till en 13 kilometer lång runda mellan Höör, Bjevröd och Fulltofta för mer vana vandrare.
På Fulltofta Naturcentrum – där baslägret är – hålls miniföreläsningar och programinslag med olika tips och idéer, t ex för den som är sugen på att kombinera vandring med övernattning utomhus.

Från Höörs station går det chartrad buss till Fulltofta Naturcentrum klockan 9.40, med återfärd klockan 16.10 till samma plats. Bussen kör även till startplatserna för de båda vandringar som utgår från Ekeröd respektive Fogdaröd.

– Vandringarna har ett begränsat antal deltagare. Biljetter hämtas på Basecamp vid Fulltofta Naturcentrum samma dag från klockan 9, informerar Stiftelsen Skånska Landskap.
Aktiviteterna pågår på söndag klockan 9-16.