Lindberg vann i premiären

Vankivasonen Mattias Lindberg fick en drömstart på säsongen i serien V8 Thunder Cars. Han vann bägge racen på Mantorp och var även snabbast i kvalen samt noterades för det snabbaste varvet.
– Kan inte vara annat än nöjd, säger Lindberg.

Trots seger 2015 och en andraplats förra året blev Mattias Lindberg klar för en ny säsong i V8 Thunder Cars först för någon vecka sedan. Då skrev han på nytt kontrakt med Bryntesson Motorsport som han körde för under fjolåret. Han har även nya mekaniker den här säsongen.
– Det funkar alldeles utmärkt. Har inte haft några som helst problem med bilen under helgen.

Väl på Mantops motorbana visade 23-åringen att formen var i behåll. På lördagens kval var det ingen som kunde matcha honom i hans Ford Mustang GT som han även körde i förra året.
Även om Mattias tog bägge starterna och var först över mållinjen i bägge racen så var inte loppen utan dramatik.
– I det första heatet drog jag ifrån i början med någon sekund. Men efter det så tappade jag lite på de följande varven, berättar Lindberg.
Som till och med tappade ledningen till Marcus Palnér, Team Pampas, som för övrigt blev tvåa i bägge racen.
– Lyckades dock rädda segern då jag körde om Palnér på den sista rakan, berättar Lindberg.

– Det andra heatet liknade lite det första. Palnér kom i fatt men kunde denna gång inte passera.
Lindberg fick med de bägge heatvinsterna 50 poäng. Det blev ytterligare fyra bonuspoäng då han hade snabbast varvtid i de bägge racen.
Inte nog med att Mattias tog full poäng, hans värsta konkurrent Alexander Graff, Memphis Racing, hade en dålig dag.
– Han blev bara trea i det första heatet och det andra kom han så långt ner som på en sjätte-sjunde plats efter en tjuvstart, berättar Lindberg som kör andra deltävlingen i SM-serien 2-4 juni i finska Ahvenisto.