GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anhållna efter insats mot Hells Angels

Hässleholm • Publicerad 29 maj 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Hells Angels näste
Hells Angels näste

”För vår del innebär det inte mer tillsyn än vad vi haft på deras tidigare adress.”

Det sa lokalpolisområdeschef Pär Cederholm till Norra Skåne för ett drygt år sedan, i samband med Hells Angels förvärv av fastigheten i Vankiva.

Faktum är att det sedan dess varit ganska ”lugnt” kring klubben och dess medlemmar.

Det innebär att polisen inte fått så mycket tips eller information kring verksamheten och inte heller gjort så många egna observationer.

Men den senaste månaden har informationsflödet tilltagit.

– Det har varit en ökad aktivitet, kan man säga, även om vi inte fått några konkreta tips om till exempel narkotikahantering, säger Pär Cederholm.

Av den anledningen drog en HA-medlem till sig lite extra polisintresse under helgens cruising-event (Power Start of Summer Meet) i Hässleholm.

Han stoppades för misstänkt drograttfylla och bar med sig vad polisen misstänker är narkotika.

– Det fattades beslut om husrannsakan mot fastigheten i Vankiva. Där fann man preparat som vi tror är narkotika samt vapen. Tre personer som fanns i fastigheten är nu anhållna, liksom personen som stoppades under cruisingen, säger Pär Cederholm.

Vapnet ska röra sig om ett modifierat jaktvapen.

Polisen påträffade även vad man tror är dopingpreparat.

HA-medlemmen stoppades vid 22-tiden på lördagskvällen och tillslaget genomfördes runt midnatt.

– Vi hade ett 20-tal poliser på Power Meet i Hässleholm. Vi släppte folk från kommenderingen och var ganska många vid tillslaget i Vankiva, säger Pär Cederholm.

Han kan inte uttala sig om mängden av påträffad misstänkt narkotika, men säger att brottet rubriceras som normalgraden.

– Det är inga gigantiska mängder, inte kilovis, men i sådan omfattning att vi misstänker att det är i överlåtelsesyfte. Vi har ett hum om vilken typ av narkotika det handlar om men det måste analyseras vidare av SKL (Statens Kriminaltekniska laboratorium).

Han betecknar insatsens tillkomst som ”lite flyt”, tack vare det rutinartade stoppet av HA-medlemmen.

–Vi har alltid både Hells Angels och La Familia (ett annat gäng som förknippas med yrkeskriminalitet och grov brottslighet) under lupp. Arbetsuppgifterna för vår trafikavdelning på Power Meet handlade främst om rattfyllor och ekipage som var tveksamma ur trafiksäkerhetssynpunkt, men närvaron av yrkeskriminella intresserar oss så klart, säger Pär Cederholm.

Polisen bedömer att den lokala HA-avdelningen i Hässleholm har en handfull fullvärdiga medlemmar, men att det även rör sig personer från andra avdelningar och underavdelningar kring fastigheten.

Andreas Örwall Lovén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.