FOTO: MATTIAS PERSSON

Skånska Gustav Malja klar för F1-test

Sport Först körde han hem en pallplats i Monaco.
Nu ska den skånske racerföraren Gustav Malja köra sitt första test i Formel 1.

Under en av dagarna efter F1-helgen av Ungerns GP i ska Malja testköra för Saubers F1-team som redan i dag hyser en svensk förare – Marcus Ericsson som är inne på sin tredje säsong för det schweiziska stallet.
– Det här är en fantastisk möjlighet. Att få chansen att köra en Formel 1-bil är extremt inspirerande och en barndomsdröm som går i uppfyllelse; jag kan inte nog uttrycka hur mycket jag ser fram emot det här. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att göra ett bra jobb och lära mig så mycket som möjligt. Ett stort, stort tack till Sauber F1 Team för det här förtroendet, säger 21-årige Gustav Malja i ett pressmeddelande.

Den senaste veckan har varit omtumlande för Malmösonen Malja.
Först körde han hem en pallplats under Formel 2-loppet i Monaco i helgen och dagar senare kom beskedet att han nu får testköra för Sauber och en av teamets bilar av 2017 års modell, Sauber C36-Ferrari.
– Vi är glada att kunna ge Gustav den här chansen att ta ytterligare ett steg i sin racingkarriär och att få uppfylla en av hans drömmar, kommenterar Saubers teamchef Monisha Kaltenborn.
– Att köra en Formel 1-bil för första gången är alltid ett speciellt ögonblick för en racingförare – och det blir samma sak för Gustav. Vi har följt hans satsning under de senaste åren, och speciellt efter avancemanget till GP2 förra året där han gjorde regelbundna framsteg.

F1-testet på Hungaroring äger rum på tisdagen och onsdagen direkt efter Ungerns Grand Prix, som körs på samma bana i utkanten av Budapest den 28-30 juli.