Annons

Ikea har tröttnat på tågkaoset – börjar med egna bussar

Älmhult/Malmö/Lund De senaste veckorna har tågtrafiken i Skåne bjudit på allsköns förseningar och inställda tåg. Ikea har tröttnat och sätter nu in egna bussar för att deras anställda skåningar ska kunna ta sig till och från jobbet i Älmhult.
Hässleholm • Publicerad 3 juni 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Varuhuset Ikea i Älmhult.
Varuhuset Ikea i Älmhult.

- De senaste veckorna har varit extrema vad gäller inställda tåg och förseningar. Dessutom har problemen i tågtrafiken kombinerats med dålig information till alla oss som pendlar, säger Mattias Hennius, presskommunikatör på Ikea of Sweden.

I Älmhult finns 15 olika Ikeabolag med sammanlagt 4900 anställda. 600 av dem kommer från trakterna kring Malmö och Lund.

Annons

Från och med onsdag den 7 juni kommer Ikea att sätta in egna bussar som avgår från Malmö och Lund till Älmhult.

Vad busskalaset kommer kosta är oklart, men hur som helst värt det, enligt Mattias Hennius.

Bussarna som sätts in ska betraktas som en akut och kortsiktig lösning. Mattias Hennius hoppas att Ikeas beslut kan sätta fokus på järnvägsfrågan så att punktlighet och information kan förbättras.

Jenny Strindlöv
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons