Varuhuset Ikea i Älmhult. Bild: Arkiv

Ikea har tröttnat på tågkaoset – börjar med egna bussar

Älmhult/Malmö/Lund De senaste veckorna har tågtrafiken i Skåne bjudit på allsköns förseningar och inställda tåg. Ikea har tröttnat och sätter nu in egna bussar för att deras anställda skåningar ska kunna ta sig till och från jobbet i Älmhult.

– De senaste veckorna har varit extrema vad gäller inställda tåg och förseningar. Dessutom har problemen i tågtrafiken kombinerats med dålig information till alla oss som pendlar, säger Mattias Hennius, presskommunikatör på Ikea of Sweden.

I Älmhult finns 15 olika Ikeabolag med sammanlagt 4900 anställda. 600 av dem kommer från trakterna kring Malmö och Lund.
– Det är klart att det får konsekvenser när tågtrafiken inte fungerar. Det har varit timslånga förseningar och hundratals av våra medarbetare har både kommit försent till jobbet och behövt gå tidigare för att vara säkra på att hinna hämta barnen på förskolan och liknande. En del har fått jobba hemifrån, säger Mattias Hennius.

Från och med onsdag den 7 juni kommer Ikea att sätta in egna bussar som avgår från Malmö och Lund till Älmhult.
På vägen upp kommer man också att plocka upp anställda som bor i Höör och Hässleholm.

Vad busskalaset kommer kosta är oklart, men hur som helst värt det, enligt Mattias Hennius.
– Det kostar betydligt mer för företaget när de anställda inte kan komma i tid till jobbet och utföra sitt arbete, säger han.

Bussarna som sätts in ska betraktas som en akut och kortsiktig lösning. Mattias Hennius hoppas att Ikeas beslut kan sätta fokus på järnvägsfrågan så att punktlighet och information kan förbättras.
– Det här är en stressande situation för väldigt många. Tågtrafiken bara måste fungera.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×