Det blir tysk seriebrottning för Zakarias Tallroth i höst. FOTO: RR

Tallroth ska brottas i tyska Bundesliga

Zakarias Tallroth kommer i höst att brottas i världens bästa liga.
– Det ska bli en utmaning då det lär bli ganska tufft, säger han.

Spartabrottaren, med rötterna i Hässleholm, har en händelserik sommar och höst att se fram emot.
Redan i morgon befinner sig Zakarias Tallroth i Panevezys i Litauen där nordiska mästerskapen i grekisk romersk brottning avgörs.
Zakarias kommer att brottas i 71-kilosklassen som han siktar på att vinna då han vill kvalificera sig till VM i Paris.
Min klass kommer att avgöras den 22 augusti, berättar Tallroth som för två år sedan nådde sin höjdpunkt i karriären då han tog en bronsmedalj på VM i Las Vegas.
Redan den 2 september drar den tyska Bundesligan igång. Zakarias Tallroth ska brottas för TSV Westendorf som är beläget i närheten av München.
– Enligt avtalet ska jag vara med i tio av de 14 seriematcherna. Det kan bli några fler då det kan tillkomma ett slutspel.
Vilket betyder ett ganska tufft program då serien avslutas i februari nästa år.

– Vanligtvis brukar jag lägga in en viloperiod efter VM. Nu får jag göra det efter det att serien är klar, säger Tallroth som får räkna med tuffa matcher.
– De flesta av de bästa europeiska brottarna plus en del kubaner är med i ligan. Min klubb gick upp i år och kommer ha en tre-fyra utländska brottare.

Finns det någon nackdel med att brottas i Tyskland?
– Enda faran är väl att Bundesligan inte tar någon hänsyn till den internationella kalendern. Jag får försöka hålla matchformen och ta det lite lugnare med träningen.

×