Ann Heberlein. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ann Heberlein. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Foto: Marcus Ericsson / TT

Ann Heberlein kandiderar för M i riksdagsvalet

Hässleholm Författaren, debattören och teologie doktor Ann Heberlein från Lund kandiderar för Moderaterna i riksdagsvalet.
– Efter noggrant övervägande anser jag att Moderaterna är bäst rustade för att lösa Sveriges problem, säger hon till Norra Skåne.

Under en längre tid har hon funderat på att engagera sig politiskt. För två veckor sedan träffade hon regionrådet Carl-Johan Sonesson (M) för att diskutera sitt engagemang i partiet.

– Vi åt lunch tillsammans. Hon hade skrivit till mig att hon gått med i partiet och ville hjälpa till. Jag hade först tänkt henne som kandidat till regionfullmäktige för att hjälpa till att utveckla politiken i psykiatrin. Nu kandiderar hon till riksdagen istället. Ann Heberlein vågar tycka och gå utanför åsiktskanalen. Hon har en annan erfarenhet och är både älskad och hatad. Som politiker för Moderaterna blir hon en frisk fläkt i politiken. Hon kommer att öka vitaliteten. Alltför många politiker följer bara med strömmen. Ann Heberlein vågar stå för sina åsikter och går sin egen väg, säger Carl-Johan Sonesson.

Ann Heberlein har särskilt fokus på psykiatrifrågor. Hon har gett ut böcker om sina egna erfarenheter från området.
– Den stora ödesfrågan i Sverige är integrationspolitiken. Om vi inte löser den skapar vi större ekonomiska problem, som påverkar alla andra frågor, säger Ann Heberlein.

Hon står för de klassiska konservativa värderingarna.

– Moderaterna förstår vikten av klander och straff och står för en politik som uppmuntrar människor kraft och förmåga att verka i frihet. Jag tycker även att det är viktigt att vi rensar i bidragssystemet och uppvärderar människors lust och möjlighet att utveckla sina egna förmågor och möjligheter.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du handlat hem godis till påskhelgen?

Loading ... Loading ...