GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barn fick inte lämna sina mynt

Hässleholm Frustration när barnen inte får möjlighet att byta ut sina pengar på banken
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Sparbanken Skåne i Hässleholm har svårt att tömma insättningsautomaterna i den mån som behövs. 							      Foto: Sara Almosaibi Jasas
Sparbanken Skåne i Hässleholm har svårt att tömma insättningsautomaterna i den mån som behövs. Foto: Sara Almosaibi Jasas

Abbe Nordström 5 år och Melker Nordström 2 år har var sin sparbössa fyllda med mynt. De har den senaste veckan varit på Sparbanken i Hässleholm fyra gånger, för att byta ut sina pengar. Men varje gång de har varit där har växlingsautomaten varit full och de har fått gå hem med sina gamla pengar.

De gamla pengarna blir ogiltiga att handla med den 30 juni men man kan lösa in gamla sedlar och mynt fram till den 31 augusti. Många tror att deadline är den 30 juni för att kunna använda sina gamla pengar, det är nog därför paniken har uppstått. Vi jobbar på så flitigt vi kan och automaten töms ett par gånger per dag.

Abbe Nordström sparar pengar i sin bössa för att kunna köpa en racerbil.

Sara Almosaibi Jasas
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.