Sparbanken Skåne i Hässleholm har svårt att tömma insättningsautomaterna i den mån som behövs. Foto: Sara Almosaibi Jasas

Barn fick inte lämna sina mynt

Hässleholm Den 30 juni blir de gamla mynten och sedlarna ogiltiga. Riksbanken uppmanar alla som fortfarande har kvar gamla pengar att byta ut dem på sin bank. Men på Sparbanken i Hässleholm är insättningsautomaten full.

Abbe Nordström 5 år och Melker Nordström 2 år har var sin sparbössa fyllda med mynt. De har den senaste veckan varit på Sparbanken i Hässleholm fyra gånger, för att byta ut sina pengar. Men varje gång de har varit där har växlingsautomaten varit full och de har fått gå hem med sina gamla pengar.
– Sist vi var där tänkte vi att vi går dit när de öppnar, klockan åtta, då borde den vara tom. Men så var det inte. Automaten var full i morse också.
– Det är frustrerande och jag tycker att det är dålig service. Det är svårt att förklara för barn att vuxna inte kan ta sitt ansvar på en bank, säger Carina Persson, mormor till Abbe och Melker.

De gamla pengarna blir ogiltiga att handla med den 30 juni men man kan lösa in gamla sedlar och mynt fram till den 31 augusti. Många tror att deadline är den 30 juni för att kunna använda sina gamla pengar, det är nog därför paniken har uppstått. Vi jobbar på så flitigt vi kan och automaten töms ett par gånger per dag.
–Det är beklagligt att pojkarna har haft en sån otur, men alla våra kunder är alltid välkomna, säger Maria Ericson, kontorschef på Sparbanken i Hässleholm.

Abbe Nordström sparar pengar i sin bössa för att kunna köpa en racerbil.
– Jag är lite ledsen och det känns tråkigt att jag inte får nya pengar, säger han.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...