GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal för bland annat försök till våldtäkt

Osby • Publicerad 29 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var en natt i början av juni som mannen knackade på en av de målsägandes dörr. Kvinnan öppnade dörren varefter 22-åringen försökte hindra att hon stängde den igen. När hon till slut lyckades få igen dörren ropade 22-åringen en rad svordomar i hennes brevinkast.

Dagen efter följde 22-åringen efter samma kvinna upp i trappan vid hennes bostad. Där försökte han knuffa in henne i lägenheten, ta tag i hennes tröja för att försöka dra av den. Han sa att han ville se hennes tatuering på axeln. Samtidigt tog han även tag i en annan kvinna som befann sig på platsen och knuffade henne.

Ytterligare en dag senare trängde han sig in i samma lägenhet där ytterligare en annan kvinna befann sig. Han drog in henne i lägenheten, höll en kniv mot hennes hals, höll för hennes mun och i hennes handleder samt drog i hennes hår och kläder. I samband med att han försökte våldta henne uttalade han hot om att han skulle döda henne.

Samma dag hotade han en annan man som också befann sig på den adress där de tidigare händelserna ägt rum. 22-åringen höll upp en kniv mot mannen och hotade att döda honom.

Han fortsatte även att hota samtliga fyra som varit inblandade i händelserna genom att säga att han skulle skada eller döda dem om de gjorde en polisanmälan.

Tidigare i år har 22-åringen även innehaft en kniv på allmän plats i Osby samt i Lönsboda. Han har även krossat en fönsterruta i ytterdörren till en fastighet i Lönsboda.

Dessutom har 22-åringen hotat en arrestvakt i polishuset i Kristianstad. Det var när 22-åringen skulle gå på toaletten som han uttalade dödshot och samtidigt tecknade sin hand som en pistol.

22-åringen sitter häktad.

Fakta:

En 22-årig man boende i Lönsboda har åtalat för en lång rad brott.

Förutom försök till våldtäkt och sexuellt ofredande är han misstänkt för grovt olaga hot och övergrepp i rättssak.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.