Biltema etablerar sig i Hässleholm och det blir vid Ljungdalarondellen där kommunens tekniska kontor ligger i dag. Foto: Berit Roald/TT

Nytt handelsområde i Hässleholm

Hässleholm På torsdagsförmiddagen blev det klart att ett nytt handelsområde kommer att etableras vid Ljungdalarondellen i Hässleholm.
Bland annat kommer Biltema att slå upp portarna.

Markanvisningsavtalet mellan den danska handelsutvecklaren TK Projekt AB och Hässleholms kommun blev klart på tisdagen.
Tekniska förvaltningens lokaler vid Ljungdalarondellen kommer inom några år att rivas för att istället ge plats åt Biltema samt ytterligare ännu ospecificerad detaljhandel.
– Det är glädjande att företag som TK Projekt AB väljer att satsa här i Hässleholm. Nya etableringar är betydelsefulla för utvecklingen i vår kommun och det innebär viktiga arbetstillfällen, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).
– Det har varit på gång under en längre tid och äntligen är beslut taget. Vi välkomnar både TK Projekt AB, Biltema och ytterligare etableringar. Hässleholm växer och det är inte minst en viktig kugge för satsningen på en höghastighetstågstation här, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande.
Handelsområdet beräknas stå klart om cirka tre år och förväntas skapa cirka 100 nya arbetstillfällen.

Mer information kommer.

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...