GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt handelsområde i Hässleholm

Hässleholm • Publicerad 29 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Markanvisningsavtalet mellan den danska handelsutvecklaren TK Projekt AB och Hässleholms kommun blev klart på tisdagen.

Tekniska förvaltningens lokaler vid Ljungdalarondellen kommer inom några år att rivas för att istället ge plats åt Biltema samt ytterligare ännu ospecificerad detaljhandel.

– Det är glädjande att företag som TK Projekt AB väljer att satsa här i Hässleholm. Nya etableringar är betydelsefulla för utvecklingen i vår kommun och det innebär viktiga arbetstillfällen, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).

– Det har varit på gång under en längre tid och äntligen är beslut taget. Vi välkomnar både TK Projekt AB, Biltema och ytterligare etableringar. Hässleholm växer och det är inte minst en viktig kugge för satsningen på en höghastighetstågstation här, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Handelsområdet beräknas stå klart om cirka tre år och förväntas skapa cirka 100 nya arbetstillfällen.

Mer information kommer.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.