Helene Persson och Glenn Wish ger sig ut med MS King and Queen i höst. Seglatsen äger rum på Södra Kasern i Kristianstad.

Glenn och Helene tar publiken på kryssning

Sångerskan Helene Persson och Elvistolkaren Glenn Wish har visserligen aldrig varit ute på en kryssning till havs. Men i höst blir det åka av när de drar igång sin egen kryssning som dock äger rum på torra land, närmare bestämt Södra Kasern.
– Vi kastar loss den 10 september, säger Helene Persson.

Helene Persson och Glenn Wish är ett par både på och utanför scenen.
– Vi har så roligt tillsammans och kompletterar varandra så bra, så det är en ynnest och en lycka att få arbeta tillsammans, säger Glenn Wish.
Tanken bakom höstens ”Lyxkryzzning” på Södra Kasern i Kristianstad är dels att få sjunga mer tillsammans som duo, men också att skapa ett evenemang som passar för en riktigt bred publik och då även de lite äldre.
– Det finns väldigt lite för 50-plussare att göra i Kristianstad med omnejd på söndagen – och då menar jag en stor omnejd, säger Helene Persson. Både Glenn och jag har spelat på musikquiz och kafferep, något vi tyckt varit väldigt trevligt. Så nu vill vi skapa samma sak, men det ska vara mer, lite lyxigare och lite mer inclusive, säger Helene Persson.

Tanken är att det ska vara lättsamt, man ska inte behöva klä upp sig och det hela ska börja med en fika redan klockan 15 på eftermiddagen.
– Kakorna är utvalda med omsorg. De ska passa både för laktosmagar och för dem som vill ha glutenfritt, säger Helene Persson.
Rösten som hälsar välkommen till kryssningen med ”MS King and Queen” tillhör Björn Ranelid.
– Och även om det bara är hans röst så kanske han också kommer att gästa framöver, han gillar idén med det här.

Quizet blir blandat, allmänfrågor och musikfrågor. Och priserna ska vara av det lyxigare slaget, säger Helene Persson, som fortfarande pusslar med detaljerna.
– Så har vi också en gästartist, som dessutom kommer att bli utmanad av min dotter Linnéa, 14, med lite ungdomligare frågor. Hon ska vara utklädd till sjörövare och lära de gamla lite saker som de behöver veta, säger Helene med ett skratt.
När kvällens vinnare är korad blir det lite mer musik och så avslöjas nästa veckas gästartist.
– Vår förhoppning är att de här tre söndagarna, oavsett artist, ska kännas så mysiga och trevliga att folk verkligen ska stortrivas, säger Helene Persson.

Vad väljer ni för musik? Blir det marint tema?
– Jag har ju min Segla din båt i hamn som jag kan ta till, haha. Men annars gör vi som vanligt, blandar Elvis, Svensktopp, ABBA, schlager och country. Vi har mycket att välja ur.

Första eftermiddagens gästartist har också ett stort lager av låtar och några som ganska säkert står på spellistan för dagen.
– Det är nämligen Hasse Andersson! säger Helene Persson.

×