Malene Langborg ska själv stå på scen under lördagens visfestival. Arkivbild

Visan berättar om samtiden

vittsjö – Jag har fått ganska mycket respons, många säger att det är kul att det händer något byn, säger Malene Langborg, som i dag lördag arrangerar världens första visfestival i Vittsjö.

Visan behövs, den är vårt starkaste musikaliska verktyg för att beskriva och berätta om tiden vi lever i, säger Malene Langborg.
Hon är själv en av de tio artisterna som ska stå på scen under lördagens visfestival.
Några andra exempel är Bo-Anders Dahlskog, Dan Sigurdson och Johan Eckman som utgör duon Broms Friskusen, Eva Simmons, Sofia Lentini och Lars Linkan Lindkvist.

– Jag är säker på att det blir succé. Jag har fått 10 000 kronor av kulturnämnden och är stolt och glad över att kommunen tror på min idé, säger Malene, som ursprungligen kommer från Danmark och flyttade till Vittsjö och kärleken 2015.
– Men den tog slut och jag blev kvar.
– Jag har alltid känt en längtan till Sverige och har studerat språket mycket noga, säger hon och det märks eftersom hon pratar svenska helt utan brytning.
Till vardags jobbar hon som frilans med bland annat översättningar, en av böckerna som hon förvandlat från svenska till danska är Monica Zetterlunds självbiograft Hågkomster ur ett dåligt minne.
Och just Monica Z hyllas också på arrangemanget Visor i Vittsjö genom Bo-Anders Dahlskog.

Festivalen börjar klockan 15 och pågår till 22. Biljetter finns kvar så det är bara att dyka in på Godsmagasinet.
– Det blir en dag i glädje och publiken ska bli imponerad, berörd och träffad, lovar Malene.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...