Rasmus Eriksson och sambon Linnéa Wiloboken med hundarna Izzi framför Rasmus och Inez framför Linnéa. Foto: Privat

Nytt hundpensionat i Broby

broby Norra Skåne ställer fyra frågor till Rasmus Eriksson som tillsammans med sambon Linnéa Wiloboken öppnar det kombinerade hundpensionatet och djurbutiken Wiloboken, som fått Linnéas efternamn.
Varför startar ni ett hundpensionat?

– Det är våran dröm. Vi är utbildade djurskötare som tröttnat på storstadslivet i Stockholm och såg att det finns en marknad i Broby. Här står folk på kö till pensionaten i närheten.
– Och Linnea är från trakten och känner till den och vi fick hyra en lokal förmånligt. Vi ligger rätt centralt och inte allt för långt från riksväg 19. De som pendlar får inte en så lång omväg, säger Rasmus Eriksson.

Hur ska ni utmärka er?
– Vi har ett flockdagis, det innebär att vi inte har de i grupp utan hundarna går i stora flockar. De får den sociala kontakten och flockbeteendet som de inte får annars. Det är det mest naturliga.

Vilken är er största utmaning?
– Att få kunder eftersom vi precis har öppnat. Men jag tror inte det blir något problem att få det att funka i längden.

Vad krävs för ett bra hunddagis?
– Det viktigaste är att hunden mår bra och att husse och matte kan lämna ifrån sig hunden med gott samvete. Det ställer höga krav på mig och Linnéa och vi försöker få lokalen så hemtrevlig som möjligt, säger Rasmus Eriksson

Dagens fråga

Har du kvar dina gamla skolkataloger?

Loading ... Loading ...