Sparbanken Skåne. Foto: TT-bild

Bankrånaren får fyra års fängelse

KRISTIANSTAD Fyra års fängelse blev straffet för mannen som rånade Sparbanken Skåne i Kristianstad i juni. Detta skriver Kristianstadsbladet.

Idag var det den andra och sista rättegångsdagen mot den 32-åringa man som åtalats för att ha rånat Sparbanken Skåne i Kristianstad och för ytterligare sex andra brott.

I slutpläderingen lyfte åklagaren fram det faktum att mannen fått med sig en stor summa pengar, 150 000 kronor, från banken. Åklagaren hade också invändningar mot 32-åringens skäl till brottet då han använt pengarna till att köpa en dyr kostym istället för att rätta till sina problem. Försvaret däremot lyfte fram att missbruk till stor del är förklaringen till brottsligheten.

Redan under tisdagseftermiddagen avkunnades domen i Kristianstads tingsrätt och det stod då klart att rätten gått på åklagaren linje, så när som på misshandeln som ansågs som ringa. Straffet landade på fyra års fängelse för mannen, som ska stanna kvar i häktet eftersom risken anses vara stor att han annars återfaller i brottslighet. Han ska också betala skadestånd till totalt sex brottsoffer.

Senast den 15 augusti ska domen överklagas till hovrätten.