GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trollkarlsduo firar tio år på scen ihop

Kultur och Nöje Den 28 juli har de premiär på Skillinge teater och då är det också tioårsjubileum för samarbetet mellan de båda trollkarlarna Malin Nilsson och Markus Zink.
Publicerad 25 juli 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Malin Nilsson och tyske trollkarlen Markus Zink träffades 2007 och började i stort sett genast jobba tillsammans.

– Och det är faktiskt spännande att det fortfarande funkar, säger Malin Nilsson med ett skratt.

10 års samarbete - då hinner man antingen tröttna eller bli mer inspirerade av varandra ...?

- Ja, och det har vi blivit. Även om vi är en geografiskt hopplös duo, det är oerhört frustrerande att det är sjutton timmar emellan oss med bil. Men ibland jobbar vi tillsammans i sex veckor och ibland i fyra dagar–och då blir det explosioner och fyrverkerier. Och så ger vi varandra läxor och går och jobbar på var sitt håll, säger Malin Nilsson.

Malin jobbar på ett liknande sätt med malmötrollkarlen Charlie Caper, bosatt i Stockholm. Att använda Skype och mejl gör att det funkar.

– Det är svårt att se hur folk klarade av sådana här samarbeten förr i tiden, säger Malin.

Som trollkarlar utvecklas ni båda – finns det risk att man kommer i otakt?

– Jag känner definitivt att jag har förändrats – jag vågar vara fulare och skevare. Ju äldre jag blir har föreställningarna blivit roligare och mer vågade, jag kan ta fram mer sidor av mig. Man skalar liksom av olika lager. Det känns lite som om jag kanske kommit ikapp Markus. Han är tio år äldre, började tio år tidigare och jobbar dubbelt så snabbt, så jag har lärt mig mycket av hans erfarenheter. Det han har gillat med mig är mina idéer och att jag säger: ”nu kör vi” och så gör vi det.

Efter en föreställning med Malin och Zink kan scenen se ut ”som om ett cirkustält har exploderat”

– Det är konfetti, vatten, allt ligger huller om buller. Men på baksidan av scenen är allt organiserat i detalj. Varje gem har sin plats. Den sidan får publiken inte se. Och det är inte meningen.

Men sidorna hänger ihop?

– Precis. Det behövs mycket ordning för att skapa kaos!

Säg något om årets föreställning?

– Den har fokus på kontakt, kontakt med publiken. För vi känner ju att det är dem vi firar och hyllar. Vi är ju ingenting utan publiken och jag är så ödmjuk inför att de dyker upp. Det blir några nya sensationer och några favoriter från de senaste tio åren. Föreställningen är lite av en konsert eller teaterföreställning, där tricken har sina olika små historier som kommer från olika delar från de tio åren, med så klart det bästa. Det sämsta behöver vi ju inte visa upp, säger Malin med ett skratt.

Malin och Zink har sin egen variant på trolleri.

– En dekonstruerad variant, vår egen stil. Så när jag säger fira så menar jag ju inte med tårtor. Men alla bra kalas har en trollkarl och det här har ju två.

Föreställningen på fredag blir första gången som Malin och Zink jobbar tillsammans i år. Efter att Malin och Charlie Capers Minor Miracles blivit en stor succé har den varit mycket efterfrågad och krävt mycket tid.

– Och den är lätt att resa med, man kan boka Charlie och mig en dag och vi kan komma nästa, medan Markus och jag reser med två ton skrot. Vi kan inte flyga med föreställningen, den är exklusiv för vart vi kan köra. Markus kommer med sin turnébil från södra Tyskland.

På Skillinge teater blir det sex föreställningar från den 28 juli till och med den 4 augusti.

– Sedan kommer jag att göra ett solonedslag på Blå båten på Malmöfestivlaen den 11 augusti. Där har jag inte varit på flera år, det ska bli jättekul.

bild 1/5
Malin Nilsson och Markus Zink. Foto: Karl Larsson
Markus Zink.
Malin & Zink spelar sex föreställningar på Skillinge teater med start den 28 juli. Foto: Tom Wall
Malin Nilsson i Malin & Zink. Foto: Tom Wall
Malin Nilsson.
Malin Nilsson och Markus Zink. Foto: Karl Larsson
Markus Zink.
Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.