GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt stalker åtalad för flera brott

Hässleholm • Publicerad 27 juli 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Olaga förföljelse, eller stalkning, betyder att en gärningsperson begår upprepade brottsliga handlingar mot en person. Bilden har inget med personerna i artikeln att göra. Foto: TT
Olaga förföljelse, eller stalkning, betyder att en gärningsperson begår upprepade brottsliga handlingar mot en person. Bilden har inget med personerna i artikeln att göra. Foto: TT

Det handlar om en tidsperiod på ungefär ett och ett halvt år där mannen misstänks på olika sätt ha förföljt, hotat och misshandlat kvinnan på olika platser i Skåne, bland annat i Hässleholms kommun.

Händelserna står listade i stämningsansökan som släpptes på onsdagen.

Under fjolårets julafton ska 50-åringen ha stått utanför kvinnans bostad och hotat med misshandel om han inte blev insläppt.

Han ska också vid ett tillfälle ha stått utanför kvinnans arbetsplats och gjort liknande hot för att kvinnan omedelbart ska lämna arbetsplatsen med honom.

Den misstänkta stalkern ska, enligt stämningsansökan, ha framkallat allvarlig fruktan för kvinnans säkerhet.

Bland annat ska mannen ha sagt att han skulle ”banka skiten ur henne, att han skulle slå in pannbenet på henne och att han skulle banka sanningen ur henne”.

Under midsommarhelgen förra året ska mannen ha knuffat in kvinnan i en garageport och tagit grepp om hennes hals, vilket ska ha medfört smärta för kvinnan.

Åtalets bevisning ska bygga på förhör av flera personer. Det ska också finnas inspelade samtal mellan den misstänkte stalkern och kvinnan.

I samband med häktningsförhandlingen tidigare i sommar skrev Norra Skåne att mannen nekade till brott och han menade att det handlade om enstaka incidenter.

Erik Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.