Foto: Pixabay

Hästveda bland de blötaste platserna i Sverige

HÄSTVEDA Juli har varit en blöt månad på sina håll i Sverige. Bland de orter där det regnat mest hittar vi Hästveda i Hässleholms kommun.

”Raindrops Keep Fallin´On My Head” sjöng B. J. Thomas när det begav sig. Det är en dänga som nog en och annan Hästveda-bo kan ha nynnat på denna juli-månad. Den nordskånska orten ligger nämligen på tredje plats i ”nedersbördligan” för månaden i fråga.

165 millimeter mäter regnmängden för månaden, vilket ligger klart över de 110-120 millimeter som är det normala för Hästveda under juli månad.

– Det är framförallt två dagar som bidragit till den rikliga regnmängden för Hästveda i juli. Gårdagens regn bidrog med 35 millimeter, medan regnet den 23 juli mätte 44 millimeter, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Blötast i Sverige under juli månad var den lilla orten Vidsel i Norrbotten med sina 198 millimeters nederbörd.