Läsarfoto från översvämning i Eslöv. Foto: Anna Nilsson
Mustafa och Nora Krlicevic på Kanalgatan. Foto: Joacim Österstam
Ett kraftigt skyfall orsakade lokala översvämningar i Eslöv under torsdagskvällen. Här Laila Nihlén på Kanalgatan. Foto: Joacim Österstam

Eslöv hårdast drabbat av översvämningar

Eslöv/Kävlinge Under torsdagskvällen härjade översvämningar på flera ställen i södra Skåne. Allra hårdast drabbades utan tvekan Eslöv.

Räddningstjänsten hade under torsdagskvällen fullt upp med larm om diverse översvämningar och vattenskador i Eslövs kommun.
– Alla ärenden vi har fått i södra Skåne har varit i Eslöv och vi har varit på sammanlagt elva ärenden där, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Det massiva regnet skapade inte bara översvämningar på gator, utan också i många villakällare. Framförallt är det Eslövs tätort som drabbats av det plötsliga regnkaoset.
– Det har varit väldigt koncentrerat i tätorten.

Hur har ni på räddningstjänsten hanterat larmen om översvämningar?
– Vi har besökt de adresser som ringt in till räddningstjänsten. I vissa fall har vi pumpat, och i vissa fall har vi bedömt att det inte behövts.

Även gator i Kävlinge svämmade på sina håll över av det kraftiga regnet, och det var inte helt enkelt att ta sig fram ens för bilar under torsdagskvällen.

 

Såhär såg det under kvällen ut på Gästgifvaregatan i Kävlinge.

En boende i närheten av Gästgifvaregatan som vill vara anonym, menar att översvämningar är ett återkommande problem i vissa delar av Kävlinge eftersom att brunnarna här inte har kapacitet att pumpa undan vatten tillräckligt fort.
– Det är kommunens fel, vi har alltid översvämning här i kvarteret. Jag har just nu översvämning i min källare, säger han till Skånskan.

Läs mer: