Annons

Prisbelönt förening bakom Fotbollens dag

osby IFK Osby lyfter fram fotbollen som integrationsverktyg och hälsofrämjande.
Osby • Publicerad 19 augusti 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Liam Balen spelade med pondus under lördagen. Här satsar han för fullt men skottet blev en retlig stolpträff.
Liam Balen spelade med pondus under lördagen. Här satsar han för fullt men skottet blev en retlig stolpträff.

”Alla är välkomna” är parollen för IFK Osby som bjöd in till traditionen Fotbollens dag, en festlig avslutning av fotbollsskolan, under lördagen med fler matcher än tidigare arrangemang.

Förutom barn och ungdomar var det även matchdags för seniorlagen på dam- och herrsidan. Målet är att behålla den nya, större kostymen.

Annons

– Fotbollen mår oerhört bra. Vi satsar mycket på bredd tillsammans med elit, men hjärtat i IFK är bredden: att så många som möjligt ska få spela, säger Henrica Lorentsson, styrelseledamot i IFK Osby, ansvarig för föreningens integrationsprojekt och årets eldsjäl i Osby.

Hon vill att IFK Osby ska vara ett nav i kommunen på helgerna.

– Förr var det kyrkan nu är det fotbollen.

För sitt jämställdhets- och integrationsarbete prisades IFK Osby tidigare år av Skåneidrotten som utsåg föreningen till Skånes bästa 2016.

Lika mycket tid, pengar och omsorg satsas på flickor och pojkar, damer och herrar. Och föreningen vill fortsätta använda fotbollen som ett verktyg för integration, vilket resulterat i världslag för nyanlända.

Föreningen vill också motverka stillasittande bland barn och ungdomar, något som årets projekt Aktiv sommar var en del av.

– Vi vill få fler att göra av med sin överskottsenergi.

Arbetet med att utveckla klubben stannar inte av.

– Bara för att vi har fått ett pris står vi inte stilla, säger Henrica Lorentsson.

Axel HilleskogSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons