Foto: AP Photo/Emilio Morenatti/TT

Huvudmisstänkte terroristen skjuten till döds

barcelona 22-årige Younes Abouyaaqoub, som var huvudmisstänkt för Barcelona-attacken har skjutits till döds enligt spansk polis.

”Vi bekräftar att den man som sköts ned i Subirats är 22-årige Younes Abouyaaqoub, skyldig till terrorattacken i Barcelona,” skriver Kataloniens polis på twitter.

Younes Abouyaaqoub misstänkts för att ha kört skåpbilen vid terrordådet i Barcelona.

Enligt spanska medier skedde ingripandet mot Abouyaaqoub i Subirats, väster om Barcelona. 22-åringen ska ha haft ett bombbälte på sig och polisen använde en bombrobot för att komma nära, skriver Reuters.

Abouyaaqoub har efterlysts i hela Europa. 22-åringen var född i Marocko och bosatt i staden Ripoll som ligger drygt tio mil norr om Barcelona, nära den franska gränsen.

Enligt polisen ska gärningsmannen efter attentatet ha kapat en bil och sedan använt fordonet för att fly. En person som är spansk medborgare hittades knivhuggen till döds i fordonet.

De övriga elva personer som misstänks för inblandning i terrordådet har gripits, skjutits av polis eller dödats i en explosion i ett hus i Alcanar söder om Barcelona, dagen före attacken på Las Ramblas. Polisen misstänker att huset användes till att tillverka bomber i.