Drönare med kamera. Foto: TT

Spionerade med drönare på nakenbad

Malmö Mannen försökte spionera på nakenbadarna med hjälp av en så kallad drönare. Då grep personalen in.

Det hela ägde rum strax före klockan 17 på måndagen vid kallbadhuset vid Ribersborg vid Malmö, som är ett nakenbad med en herr- och en damavdelning.

Det framgår inte av polisanmälan huruvida det var damerna eller herrarna som fick oönskat luftburet besök, men flera badande ska i alla fall ha slagit larm om drönaren till badhusets personal. En kvinnlig badhusmedarbetare ska då ha gått ut på den långa brygga som leder upp till badhuset, där drönarföraren stod.

Denne ska genast ha avbrutit sitt flygande och lämnat platsen. Enligt Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning rör det sig om ”en vuxen man”, men fler detaljer än så tycks inte vara kända om flygaren, som genom sitt handlande har gjort sig skyldig till någon form av ofredande.
Någon vidare polisutredning kommer det dock inte att bli frågan om, berättar Nils Norling, eftersom det saknas förutsättningar att komma framåt i ärendet.

 

Läs mer: