Nillas pappa Ronny Fischer fick äran att döpa Verums fotbollsplan efter dottern Nilla Fischer. Ordföranden Håkan Andersson tyckte det var fint att den äntligen fått ett mer hedervärt namn. Foto: Hans Bryngelson

”Nillavallen” är nu invigd

Verum Så har då äntligen ”Sorkavallen” i byn fått ett mer hedervärt namn.
Hedrande byns stora världsstjärna, fotbollsspelaren Nilla Fischer, heter fotbollsplatsen numera Nillavallen.

Namnet kom väl inte som någon större överraskning för de hundratalet åskådare som var på plats för att inviga fotbollsplanens nya namn, och sedan också övervara mittenstriden mellan byns lag Verums GoIF och motståndarna Färingtofta IK.

– Det är inte alla småklubbar i Skåne som har en världsstjärna i fotboll,.
Det konstaterar föreningens ordförande Håkan Arvidsson och berättar före skynkets fallande att man förhoppningsvis ska ha telefonkontakt med Nilla Fischer i halvtid på matchen.

På plats fanns dock andra i familjen Fischer. Bland andra Nillas pappa Ronny och tvillingbrodern Niklas som var en av spelarna på plan.
– Jag har själv spelat i många år i klubben tillsammans med mina tre bröder, berättar pappa Ronny och kommer ihåg att det var mellan åren 1969 och 1979.
Det var just Nillas pappa som fick äran att avtäcka skylten på den blå klubbstugan. ”Allen” kunde skymta bakom ett vitt överhäng och bakom det blåa tygstycket fanns resten av namnet: Nillavallen.

Före och under matchen hade föreningen ordnat med både fika, korvgrillning och lotterier.
Högvinsten på lotteriet var bland annat två signerade fotbollar.

Dagen till ära firade också klubben också sitt 70-års jubileum med stor fest i bygdegården på kvällen med både stand-up-komiker, mat, musik och dans.
Ordförande i festkommittén, Maryanne Jönsson, utlovade en bra fest.
– Vissa av oss var jku med rtedan när klubben firade 50 år, så vi har en viss erfarenhet, kommenterade hon.
Hur matchen utföll kan ni så småningom läsa på sportsidorna i denna tidning.

Dagens fråga

Är du sportlovsledig?

Loading ... Loading ...