Tysk sköterska misstänks ha mördat 90 personer

Tyskland En sjuksköterska från norra Tyskland misstänks för att ha dödat totalt 90 personer. Mannen avtjänar redan ett livstidsstraff för att ha förgiftat två personer till döds.

Sköterskan, som är i 40-årsåldern, ska under sin tid som anställd på ett sjukhus i närheten av Bremen ha injicerat patienter med en överdos av medicin, som i höga doser bland annat stannar hjärtat. Han togs på bar gärning av en kollega och greps 2005.

Han fängslades för två år sedan för mord och flera mordförsök och har suttit i fängelse sedan dess.

Men i förhör med mannen under 2015 berättade 40-åringen att han gett den farliga medicinen till åtminstone 90 patienter – möjligen fler.

Sedan dess har en omfattande undersökning genomförts av polisen, som under måndagen gick ut med att man hittat bevis för att mannen kan ha begått fler mord.

Polisen ska ha grävt upp över 130 kroppar och letat efter spår av medicinen som mannen använt. Många kroppar som mannen kan ha kommit i kontakt med har dock kremerats, vilket har försvårat polisens arbete.

40-åringen beskrivs nu som en av de värsta seriemördarna i Tysklands historia. Exakt hur många som mannen har dödat kommer förmodligen aldrig att bli känt, menar tyska utredare.

– Antalet döda saknar helt motstycke i den tyska republikens historia, säger Arne Schmidt, en högt uppsatt polis i utredningen enligt The Guardian.

Nu ska även ett antal av mannens kollegor på sjukhuset ställas inför rätta för att inte ha uppmärksammat flera mystiska dödsfall under åren.