Foto: TT-bild

Antalet lediga bostadsrätter i Skåne minskar

Skåne Utbudet av lediga bostadsrätter har minskat i stora delar av Skåne jämfört med för tre år sedan. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings undersökning.

Utbudet av lediga bostadsrätter i landet har ökat med 21 procent jämfört med för tre år sedan. Båda de två största städerna, Stockholm och Göteborg, visar positiva siffror.

I Hässleholms kommun ser det däremot dystrare ut. Där har utbudet minskat med 10 procent.

Sett till hela Skåne har antalet bostadsrätter på marknaden minskat i 11 av de 13 kommuner som ingått i undersökningen. Värst är läget i Lomma kommun, där  minskningen ligger på 57 procent. På den andra sidan skalan hittar vi Höganäs kommun, som stoltserar med en ökning av antalet lediga bostadsrätter med samma procentsats.

– Man ska nog inte lägga för stor vikt vid de procentuella siffrorna för Hässleholm. Tio procent kan motsvara en till två lägenheter, så det kan lika gärna handla om slumpen. Detta förklarar också varför att vi ser en ökning av utbudet med så mycket som 45 procent jämfört med förra året. För mindre orter säger de här siffrorna inte så mycket helt enkelt, säger Johan Hjärtquist, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Hässleholm.

×