GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gammal nekades sockar

Hässleholm • Publicerad 26 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT-bild
Foto: TT-bild

Den boende skulle lägga sig och ville behålla sockarna på eftersom det kändes kallt – men fick till svar ”Här har vi inte strumporna på i sängen” varpå den vårdanställde tog ett hårt tag i den boende.

När den boende vid ett annat tillfälle bad om sin medicin fick personen bestämt och argt till svar att hen redan hade tagit den. Den boende blev ledsen när den anställde inte lyssnade.

”Vad gråter du för, jag har inte gjort dig något” ska den anställde då ha sagt enligt enhetschefens utredning.

Nu gör omsorgsförvaltningen en anmälan enligt lex Sarah. Det arbetas enligt enhetschefen med åtgärder för att händelserna inte ska upprepas.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.