Foto: Arkiv

Hässleholm bland de sämre när det gäller företagsklimat

Hässleholm Hässleholms kommun är bland de sämre i landet när det gäller företagsklimat. Detta visar Svenskt Näringslivs undersökning.

Sedan 2001 har Svenskt Näringsliv rangordnat Sveriges 290 kommuner utifrån var det är mest gynnsamt att starta och driva företag. I topp hamnar i år Solna, och bäst i Skåne är Kävlinge som intar en sjätteplats. Även Höganäs och Staffanstorp kvalar in på topp-tio-listan.

För Hässleholms och Osby kommun ser det dystrare ut. Hässleholm ligger på plats 249, vilket är 30 placeringar sämre än i fjol, medan Osby intar plats 175, vilket innebär ett tapp på 26 placeringar.

– 2009 låg Hässleholm på på plats 68, så det är ett stort tapp sedan dess. Det är rentav kommunens lägsta placering någonsin. Årets placering beror bland annat på svårigheter att rekrytera personal och kommunpolitikernas attityd till företagande. Men att många andra kommuner gått starkt framåt spelar också in, säger Pontus Lindström, projektledare på Svenskt Näringsliv.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×