Mike Loft och Susanne Kjellander Foto: Privat

Hässleholmarna har nu flytt till fastlandet

HÄSSLEHOLM/BALI Susanne Kjellander och Mike Loft, som befinner sig i närheten av vulkanen Gunung Agung på Bali som väntas få ett utbrott, har nu flyttat på sig. De lämnade under onsdagsmorgon ön Nusa Lembongan och tog sig till fastlandet på Bali. 

Susanne Kjellander berättar att de läst i indonesisk media att det upprättats ett kriscentra på flygplatsen och att Bali förberett 500 000 masker, som ska delas ut om behov uppstår på grund av rök med mera.

Vidare förklarar hon att hon upplever människorna som mer informerade på Bali än på den lilla ön de kom ifrån.

Hon berättar också lite om guvernörens planer i det utsatta läget. Guvernören ska ha lovat att när det inte längre går att flyga iväg turister från flygplatsen på Bali, kommer det att ges möjlighet att ta båt och sedan flyg från någon annan plats i Indonesien.

Susanne berättar avslutningsvis att de upplevt hundratals jordbävningar de senaste dagarna, och att hon hoppas att det inte blir värre så de hinner hem.

 

Fakta

Hotet från vulkanen Gunung Agung

Fredagen den 21 september utlyste myndigheterna den högsta varningsnivån  på grund av vulkanens ökande aktivitet. Utbrottet startade i augusti och har sedan dess ökat i styrka. Människor har uppmanats att hålla sig på minst nio kilometers avstånd från vulkanen. Runt 50 000 människor bosatta i närheten av vulkanen har lämnat sina hem.

På flygplatsen på Bali har det upprättats ett kriscentra och 500 000 masker har förberetts, som ska delas ut om behov uppstår på grund av rök med mera.

Vid utbrottet 1963 dog över 1000 människor.

 

Läs mer:

×