Om munhuggning

Svar till “Alla är av kött och blod”

Hej Irene, ja visst, men en del politiker är så hårdhudade så de inte ens hälsar, det har jag upplevt här i vår lilla ort. Har man valt att vara politiker och väntas hjälpa sina väljare ska man väl visa artighet mot dem. Men det var mest hur “munhuggningen” på insändarsidan gick till som jag kritiserade, detta forum är ett utmärkt sätt för gräsrötter att sätta fingret på orättvisor och så vidare, Men oavsett partifärg borde väl sådan kritik skötas “inifrån”. Förresten vem ska vi tacka eller belacka för den stora skulden på nästan trekvarts miljard som Hässleholms kommun dras med? En fråga utanför mitt svar på tals ramar. Med glädje ser jag emot ett slut på dravlet.
Sossarna sviker arbetarna
Löfvens och Thorwaldssons upprördhet över Nordeas flyttplaner klingar falskt.
De som verkligen ska vara förbannade är arbetarna som fick betala för 90- talets bankkris och blev blåsta på sina pensioner på köpet.
Nordea skall flytta huvudkontoret till Finland för att slippa betala högre avgift till staten för att rädda bankerna vid en kris.
Det meddelade Nordeas ordförande Björn ” Nalle” Wahlroos efter styrelse mötet för någon vecka sen, detta efter att Nordea förra året gjorde en vinst på 41 miljarder. Med tanke på att banken dessutom fått hjälp från staten flera gånger blev många förbannade över beskedet.
Bland annat Karl-Petter Thorwaldsson som har aviserat att LO kommer att flytta sina tillgångar från Nordea. Stefan Löfven har förståelse för att Karl-Petter Thorwaldsson är sur på Nordeas styrelseordförande Wahlroos, men det var hans föregångare Göran Persson som med hjälp av Bosse Ringholm och Erik Åsbrink bland annat som förstörde pensionssystemet och har bäddat för Wahlroos och hans anhang. ATP, var med vår gamle statsministern Tage Erlanders ord, den väldigaste sociala reform som har genomförts i vårt land. Det är Stefan Löfven och hans partikamrater i sossetoppen som tillsammans med högern drivit igenom den sjuka politiken. Och Thordwaldsson, som upprörs så av Nordeas flyttplaner, leder det LO som förra året öppnade för höjd pensionsålder, trots att de allra flesta i LO-kollektivet inte orkar jobba till 65. Bankernas vinster tillhör det arbetande folket.
När ska SD sopa rent?
Det finns ett parti som säger sig värna om svensk kultur och svenska värderingar, förespråkar rätt och ordning och vill ha strängare straff. Men när skall de sopa rent framför egen dörr? Efter att företrädare gjort sig skyldiga till förskingring, misshandel och annat som massmedia uppmärksammat får vi nu veta om sexuella övergrepp i deras riksdagskansli och en tystnadskultur där några få utvalda styr och en partiledare som förvånat utbrister: ”Detta känner jag inte till, ni får fråga någon annan ”
Vi undrar hur ett parti vars ledande skikt uppför sig på detta sättet kan locka väljare runtom i landet? Vilken moralisk kompass styr Sverigedemokraterna?
En stolt Jimmie Åkesson påstod i somras: ”Vi skall ta över Svenska kyrkan ”och lokala partiföreträdare på västkusten uppmanade SD-sympatisörer att bli medlemmar i svenska kyrkan och rösta i kyrkovalet för att sen gå ur kyrkan och slippa betala kyrkoavgift. Kan vi förvänta oss nya avslöjanden och hur mycket kan SD-sympatisörer acceptera innan tålamodet försvinner?

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar