GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Psykolog kritiseras av Ivo

HÄSSLEHOLM En psykolog i Hässleholm får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).
Hässleholm • Publicerad 29 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

En psykolog i Hässleholm får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

En av psykologens patienter fick förändrade levervärden och påverkades psykiskt av sin medicinering, vilket enligt Ivo borde ha föranlett en tidigare utredning.

Det finns också brister i dokumentationen av den psykologiska utredningen, som patienten anser är felaktigt utförd.

Patienten klagade även på att hon blev utskriven från den psykiatriska slutenvården på egen begäran, utan att träffa en läkare. Där bedömer dock Ivo att det inte var orimligt, eftersom hälso- och sjukvård ska bygga på respekt för patientens självbestämmande och integritet.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.