Annons

Trans­porter nöd­vän­diga för hela Sve­ri­ge

Debatt Väl fun­gerande trans­porter är en för­ut­sättning för svensk ekonomi, betonar Mat­ti­as Dahl, vd, Trans­port­fö­re­tagen.
Debatt • Publicerad 30 september 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Trans­porterna en grund­läggande för­ut­sättning för att hela Sve­ri­ge ska leva. 					 Ar­kiv­bild
Trans­porterna en grund­läggande för­ut­sättning för att hela Sve­ri­ge ska leva. Ar­kiv­bild

Väl fun­gerande trans­porter är en för­ut­sättning för svensk ekonomi och för vår var­dag, de är sam­häl­lets blod­om­lopp.

Annons

I takt med att be­folkningen ökar, ökar även be­hoven att trans­por­tera fler män­ni­skor och va­ror. Att kom­bi­nera ökade trans­porter med minskade ut­släpp är en stor ut­ma­ning för trans­port­bran­schen.

Det finns de som tror att lö­sningen är att minska an­tal trans­porter. Det är fel väg att gå. En så­dan po­li­tik skul­le få starkt ne­ga­tiva ef­fekter för vår väl­färd. Sär­skilt hårt skul­le lands­bygden drabbas.

I dag råder det i stora del­ar av Sve­ri­ge brist på ar­bets­kraft inom trans­port­nä­ringen. Po­li­ti­ker och an­sva­riga myn­dig­heter måste till­sam­mans med trans­port­bran­schen göra allt för att se till att fler per­soner söker sig till branschen. Om vi inte lyc­kas kommer det i fram­tiden in­ne­bära ett hot mot till­växten, inte bara i Skå­ne utan i hela landet.

Trans­porternas vill­kor är cen­trala för att hela Sve­ri­ge ska leva. Med rätt för­ut­sätt­ningar kommer branschen att kun­na ut­vecklas mot ett transportsmart och håll­bart Sve­ri­ge, in­klu­derat både stad och lands­bygd.

Mat­ti­as Dahl vd, Trans­port­fö­re­tagen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons