Färggranna sorteringskärl vid Österås IP

Hässleholm Färggranna sorteringskärl. Det är den nya given för att förbättra källsorteringen i den offentliga miljön.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Nu ska det bli lättare och smidigare för besökare på Österås IP  att sortera sitt avfall. I samband med ombyggnationen har nämligen nya färgsprakande källsorteringskärl placerats ut på området.
Nu ska det bli lättare och smidigare för besökare på Österås IP att sortera sitt avfall. I samband med ombyggnationen har nämligen nya färgsprakande källsorteringskärl placerats ut på området.

Det är i samband med ombyggnaden av Österås Idrottsplats som nya färgsprakande källsorteringskärl håller på att placeras ut. Bakom satsningen står Österås Idrottsanläggning, Hässleholm Miljö, Hässleholms Fritid och Tekniska förvaltningen.

Med hjälp av fyra olika färgkoder kan avfallet sorteras in i fyra fraktioner: plastförpackningar, matavfall, pappersförpackningar och brännbart. Förutom det rent estetiska ska färgkodningen underlätta sopsorteringen.

- Det har varit ett suveränt tillfälle att kombinera nytta med nöje och är även ett viktigt initiativ för att öka källsortering i Hässleholms offentliga miljö, säger Matilda Ehnberg, projektsamordnare på Hässleholm Miljö.

Hittills har tre stationer, med vardera fyra kärl, satts upp på området. När arbetet är klart kommer totalt åtta stationer finnas tillgängliga.

Mikael GammSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.