IFK Osby börjar mot division 3-motstånd

IFK Osby inleder kvalet mot trean genom att möta division 3-laget Lunds SK på hemmaplan kommande lördag.
Därefter väntar bortamöten mot Staffanstorp och Malmö City innan en eventuell biljett till den högre serien kan kvitteras ut.

– Gruppsegrarna går upp men också några tvåor så det gäller att samla så många poäng som möjligt, menar IFK Osbys tränare Mattias Nilsson.
När kvallottningen offentliggjordes under måndagen var Lunds SK lite av överraskningen för Mattias Nilsson. Och möjligen också att hans lag som tvåa i sin serie ändå fick två bortamatcher av tre.
– Man måste ha gått efter poängen och inte placeringarna, förklarade Mattias Nilsson som redan satt igång en viss research av sina motståndare.
Lunds Sportklubb spelar sina hemmamatcher på Smörlyckans IP och tränas av rutinerade Thomas Jernberg slutade nia i den division 3–serie vilken vanns av Nosaby. Laget som vann sex matcher av 22 i trean, avslutade seriespelet genom att notera 1–1 mot Eslöv.
– Kommer ju från trean, verkar ganska tillknäppta i sitt spel och jag är ganska nöjd med att vi får börja hemma mot det laget, säger IFK Osbytränaren om motståndarna från Lund.
– Vi jobbar på att kunna lägga det här som lördagsmatch med start klockan 14.
Efter den första kvalmatchen väntar en veckas vila innan det blir bortaspel mot Staffanstorp. Laget slutade trea i IFK Osbys serie sedan man snutit IFK Simrishamn på kvalplatsen i sista omgången.
Osby har mött laget två gånger under säsongen och borta på Staffansvallen vann Osby med 3–1 samt på hemmaplan med 3–2.
– I Staffanstorp var det en riktigt hård batalj men i och med att vi vann den matchen känns det ändå som vi kan göra det igen, säger Osbytränaren som i den tredje omgången ställs mot det lag han vet minst om, Malmö City.
Malmölaget som spelar sina hemmamatcher på Kirsebergs IP i norra delen av stan. Laget tränas av Kristian Legiec, mer känd som spelare i det svenska futsal-landslaget, och avslutade spelet i fyran genom att förlora borta mot FC Trelleborg med märkliga 2–8. Matchen dessförinnan mot Balkan blev också en förlust med 0–3.
– Men jag tror att man var klart rätt tidigt och det förklarar kanske dessa resultat, menar Mattias Nilsson.
– Jag tror iallafall att det är ett målglatt och bra lag.

×