Annons

Regelverken krockar: Tradigt att det blir så här

Hässleholm Glenn Nilsson är en av många, som vet vad det vill säga att aldrig få ett klart besked och inte veta vilken instans som för tillfället har ansvar för hans problematik.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Glenn Nilsson är en av många, som vet vad det vill säga att aldrig få ett klart besked och inte veta vilken instans som för tillfället har ansvar för hans problematik. Ökenvandringen är destruktiv och till slut förlorar den drabbade sina nätverk på arbetsmarknaden.

Annons

I flera år har Glenn Nilsson oroat sig för sin framtid, att inte veta om, eller när, han är utförsäkrad, står arbetslös, vem som ska betala hans levebröd och vad som egentligen krävs av honom själv.

Jakob Olsson är sektionschef för arbetsförmedlingen i Hässleholm, han kommenterar inte Glenn Nilssons ärende, men är väl bekant med problemen som många drabbas av.

Den drabbade är frustrerad och upplever sin situation som hopplös.

Annons

Det finns även en konflikt mellan den enskildes sjukskrivande läkare och försäkringskassans läkare, som gör sina bedömningar utan att ha träffat personen.

– Medan politikerna slår varandra i huvudet med statistik går många under i utanförskapsträsket, som har skapats av politikerna, säger Glenn Nilsson och menar att sjuka och arbetslösa indirekt definieras som snyltare och hanteras med knivskarp byråkrati för att sopa problemen under mattan,

bild 1/2
Foto. TT
Foto: TT
Foto. TT
Foto: TT
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons