GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Tänker föra fram det med stormsteg”

Osby • Publicerad 4 oktober 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Inga avfallsrester har konstaterats i direkt anslutning till Osby ishall. - Nu ska vi jämföra kostnaderna för vad det kostar att sanera en byggnad fullständigt från mögel och en nybyggnation, säger Anders Edwall, fastighetschef i Osby kommun, FOTO: PETER PAULSSON/ARKIV
Inga avfallsrester har konstaterats i direkt anslutning till Osby ishall. - Nu ska vi jämföra kostnaderna för vad det kostar att sanera en byggnad fullständigt från mögel och en nybyggnation, säger Anders Edwall, fastighetschef i Osby kommun, FOTO: PETER PAULSSON/ARKIV

Han tänker nu göra vad han kan för att få ihop en tjänsteskrivelse så fort som möjligt och siktar på november eller början av december. Sen ska ärendet gå sin gilla gång genom nämnder, kommunstyrelsen och fullmäktige.

Slutrapporten, som gjorts av Tyréns AB på uppdrag av Osby kommun, lämnades den 28 september. I den framkommer att inga avfallsrester påträffats i någon av undersökningspunkterna kring ishallen.

Syftet med undersökningen är att få en uppfattning om vilken typ av jordlager ishallen vilar på. En central fråga är om det finns risk för förekomst av avfallsrester under ishallen, med tanke på att avfallsrester påträffats i ishallens omgivningar.

– Det finns ingen möjlighet att ta prov under ishallen, säger Anders Edwall, det finns till exempel för många kylrör där.

Baserat på resultatet från utförda undersökningar bedöms fyllningen invid ishallen generellt ha en låg föroreningsgrad, med halter väl under Naturvårdsverkets generella riktvärden för aktuell markanvändning, mindre känslig markanvändning (MKM).

– Jag har min uppfattning, säger Anders Edwall, men politikerna får besluta.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.