Kevin Olsson. Foto: Henrik Montgomery / TT

”I min bok var han minst topp 5”

Kevin Olsson, 20, från Vellinge har fått idel lovord från juryn – men i fredags åkte han ut ur Idol. Något som förvånade vännerna i Idol-gänget.
– I min bok var han minst topp 5, säger Kevin Klein.

Kevin Olsson har fått idel lovord från juryn.
”Det är så underbart att ha dig med!” sa Idoljuryns Kishti Tomita förra fredagen medan Anders Bagge klämde i med: ”Du ska tacka herren för att du fått den guldstrupen”.

Trots alla positiva kommentarer efter Kevin Olssons framförande av Jealous åkte han ut när tittarna väl sagt sitt. Något som kom som en chock för många Idol-tittare och även för hans vänner i Idol-gänget.
– Kevin O är så omtyckt så alla blev väldigt ledsna när han fick åka hem, säger Joakim Jakobsson. Och visst känns det så att vad som helst kan hända i tävlingen nu.
Kevin Klein håller med.
– Ja, nu känns det väldigt öppet. I mina böcker var han minst topp fem, säger Kevin K.

Kevin Olsson har knappast hämtat sig från Idol-karusellen när vi når honom på telefon under onsdagen.
– Det är fortfarande samma kontakt med alla, så det känns som om man bara är tillfälligt borta. Men man börjar inse nu att det här är en snabb tävling. Nu är det bara nedräkning. Om två månader kommer det bara att vara två kvar, konstaterar Kevin Olsson.
Kevin O befinner sig nu hemma i Vellinge där han pustar ut. Han ser fram emot att gå tillbaka till vardagen och till sitt jobb som konferensvärd som han stortrivs med.
Det är bara ett och ett halvt år sedan han tog studenten från Malmö Latin.
– Sedan dess har jag jobbat för att tjäna ihop lite pengar och så om Idol in …

Att så småningom gå vidare med musiken är något han ändå hoppas på.
– Men det dröjer ett tag innan man kan börja på något nytt, nu kommer man tillbaka till livet man hade innan. Och man har fortfarande en skyldighet till programmet genom kontraktet vi skrivit på. Man får inte släppa musik eller så under Idol-perioden.

Kommer du att kolla på Idol på fredag?
– Ja och jag ska rösta på den bästa. Och nästa vecka egen kommer jag att åka upp igen och peppa mina kompisar, säger Kevin O.
Juryns fina kommentarer kommer Kevin O att ta med sig.
– Det är skönt att åka ut efter det och inte efter att någon tyckte att jag var dålig.

Läs mer:

×